Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 522YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNNİKLERİ3 + 01. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Yumuşak Buğday ürünleri, üretim teknolojileri ve kullanılan hammadde ve hazırlama tekniklerinin son ürün özeliklerine etkileri hakkında bilgisahibi olma
Ders İçeriği Ders içeriği: Triticum compactum ve aestivum (yumuşak çeşitleri ) buğday çeşitlerinden elde edilen unların kullanılmasıyla elde edilen kek, kraker, bisküvi ve kahvaltılık tahılların üretimlerine ait teknolojik prosesler esas olmak üzere, formülasyonda yer alan bileşenlerin fonksiyonları ve kalite üzerindeki etkileri ele alınacaktır. Ayrıca, son ürün açısından görülen hatalar ve önleme çareleri üzerinde durulacaktır. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Yumuşak buğday özellikleri ve kimyası
2 Yumuşak buğday ürünlerinde kullanılan diğer hammadde ve özellikleri ve bunların kaliteye etkileri
3Bisküvi üretimi
4Kraker üretimi
5Gofret üretimi
6Kek üretimi

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 00135 5        
ÖK 002355 5   55 5
Ara Toplam610555   55 5
Katkı121110001101

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)14040
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)12525
Arasınav12121
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları