Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 512ISIL İŞLEM MÜHENDİSLİĞİ3 + 01. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıdaları işlemede kullanılan ısıl işlem metotları, ısıl işlemle gıdanın özelliklerinde meydana gelen değişikler, ısıl işlemlerin kinetiği, gıdaların ısıl özellikleri ve bu özelliklerin belirlemede kullanılan metotların öğrenilmesi.
Ders İçeriği Gıdaları işlemede kullanılan ısıl işlem metotları, ısıl işlemle gıdanın özelliklerinde meydana gelen değişikler, ısıl işlemlerin kinetiği, gıdaların ısıl özellikleri ve bu özelliklerin belirlemede kullanılan metotlar. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gıdaları işlemede kullanılan ısıl işlem metotları, ısıl işlemle gıdanın özelliklerinde meydana gelen değişikleri bilme.
2Isıl işlemlerin kinetiğini bilme.
3Gıdaların ısıl özellikleri ve bu özelliklerin belirlemede kullanılan metotların bilinmesi.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001555555      
ÖK 002555555      
ÖK 003555555      
Ara Toplam151515151515      
Katkı555555000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)14040
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)12525
Arasınav12121
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları