Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 503FONKSİYONEL SÜT ÜRÜNLERİ3 + 01. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencileri fonksiyonel süt ürünleri hakkında bilgilendirmektir.
Ders İçeriği Peynire işlenecek süte uygulanan yeni teknikler (membran filtrasyon, ultra yüksek basınç uygulamaları gibi) süt pıhtılaştırıcı olarak farklı bitkisel ve mikrobiyel kaynaklı enzimlerin kullanımı, peynirlerde kullanılan starter kültürler, peynirlerde olgunlaşma üzerine etkili olan yardımcı kültürler ve özellikleri, peynir üretiminde ikame maddelerin kullanımı ve imitasyon peynir üretimi. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Fonksiyonel süt ürünleri konusunda bilgi alt yapısını geliştirmek
2Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi
3Yeni teknolojilerin takipçisi olmanın öneminin bilincine varırlar
4Yeni süt ürünleri üretme ve geliştirme konusunda bilgi sahibi olunur

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001433333333   
ÖK 002433333333   
ÖK 003333333333   
ÖK 00444444 444   
Ara Toplam15131313139131313   
Katkı433332333000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)14040
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)12525
Arasınav12121
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları