Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 534GIDA GAM MADDELERİ3 + 02. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıda gam maddelerinin elde edilişi, gıda teknolojisinde kullanım alanlarını ve önemini bilme.
Ders İçeriği Başlıca zamk maddeleri, zamk maddelerinin ekonomik önemleri, gıdadaki fonksiyonları, emülsifikasyon, stabilizasyon, zamk maddelerinin reolojik özellikleri, doğal bitki salgıları, bitki tohum zamkları, deniz yosun ekstraktları, jelatin üretimi ve jel oluşturma mekanizması, hidrokolloidlerin tanısı ve gam maddelerinin analiz yöntemleri. Gıdalarda kullanım şekilleri ve beklenen faydaları. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gam maddelerinin gıda endüstrisi açısından kullanım düzeylerini öğrenme.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 0015555553   55
Ara Toplam5555553   55
Katkı555555300055

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)14040
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)12525
Arasınav12121
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları