Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 517FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNİKLERİ3 + 02. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencileri fermente süt ürünleri hakkında bilgilendirmektir.
Ders İçeriği Üretimde kullanılacak sütün ve fermente süt ürünlerinin genel özellikleri, Fermente süt ürünlerinde kullanılan star ter kültürlerin genel özellikleri, temini, zenginleştirilmesi ve korunması. Yoğurt, Peynir, Tereyağı, Kefir, kımız ve diğer fermente süt ürünleri üretim teknolojisi, Fermente süt ürünlerinin ambalajlanması ve depolanması, Fermente süt ürünlerinde genel kalite kontrolleri, Fermente süt ürünleri üretim alet ve Makineleri. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Fermente süt ürünleri konusunda bilgi alt yapısını geliştirmek
2Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi
3Yeni teknolojilerin takipçisi olmanın öneminin bilincine varırlar
4Fermente süt ürünlerini ve üretim teknolojilerini öğrenmek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001333444444444
ÖK 002334444444333
ÖK 003444444444444
ÖK 004444444443333
Ara Toplam141415161616161615141414
Katkı444444444444

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)14040
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)12525
Arasınav12121
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları