Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 513MEYVE VE SEBZE İŞLEM TEKNOLOJİSİNDE BİYOKİMYA3 + 02. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Meyve ve sebzelerin temel biyokimyasal bileşenleri ve özellikleri, Meyve ve sebzelerin yetiştirilmesi ve hasadı, taşınması ve muhafazası, farklı prosesler uygulanarak işlenmesi, ambalajlanması, muhafazası ve tüketiciye ulaştırılması sırasında meydana gelen biyokimyasal değişimleri ve bunların önemini bilme.
Ders İçeriği Meyve-sebzelerin morfolojik anatomik yapıları ve kimyasal bileşimi, Meyve-sebzelerin hasat, sınıflandırma ve paketlenmeleri. Depolama, konserveleme, meyve sularına işleme, kurutma, dondurma ve diğer işleme yöntemleri sırasında meyve-sebzelerin fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapılarında oluşan değişimler.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Meyve ve sebzelerin temel kimyasal yapılarını bilme
2Meyve ve sebzelerde işlenmesi esnasında su ve diğer bileşenlere ilişkin reaksiyonlar ve değişimleri bilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 00155555454  55
ÖK 00255555555  55
Ara Toplam10101010109109  1010
Katkı555555550055

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)14040
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)12525
Arasınav12121
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları