Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 541GIDA İŞLEMEDE YENİ TEKNİKLER3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıda işlemede uygulamaya giren yeni teknolojilerin öğrenilmesi.
Ders İçeriği Gıda muhafazasının prensipleri, gıda ışınlama (UV, Gamma, X-Rays), vurgulu elektrik alanı, yüksek basınç prosesi, ultrasound, mikrodalga prosesi, ohmik ısıtma, modifiye atmosfer paketleme, aktif paketleme teknolojileri. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gıda işlemede uygulamaya giren yeni teknolojilerin bilme.
2Gıda işlemede uygulamaya giren yeni teknolojilerle ilgili blimsel çalışma tasarlayabilme.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 0015555542     
ÖK 002555555      
Ara Toplam101010101092     
Katkı555555100000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14798
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12525
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2022-2023 Bahar1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2021-2022 Güz1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2021-2022 Güz2SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2018-2019 Güz1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2015-2016 Bahar1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2015-2016 Güz1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2014-2015 Bahar1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2014-2015 Güz1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2013-2014 Bahar1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2013-2014 Güz1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2012-2013 Bahar1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2011-2012 Güz1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2010-2011 Bahar1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2009-2010 Bahar1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMU 541 GIDA İŞLEMEDE YENİ TEKNİKLER 3 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. SAMİ GÖKHAN ÖZKAL sgozkal@pau.edu.tr MUH A0197 MUH B0018-03 Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç Gıda işlemede uygulamaya giren yeni teknolojilerin öğrenilmesi.
İçerik Gıda muhafazasının prensipleri, gıda ışınlama (UV, Gamma, X-Rays), vurgulu elektrik alanı, yüksek basınç prosesi, ultrasound, mikrodalga prosesi, ohmik ısıtma, modifiye atmosfer paketleme, aktif paketleme teknolojileri. .
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Gıda muhafazasının prensipleri
2 gıda ışınlama (UV, Gamma, X-Rays)
3 vurgulu elektrik alanı
4 vurgulu elektrik alanı
5 yüksek basınç prosesi
6 yüksek basınç prosesi
7 ultrasound
8 mikrodalga prosesi
9 mikrodalga prosesi
10 ohmik ısıtma
11 ohmik ısıtma
12 modifiye atmosfer paketleme
13 aktif paketleme teknolojileri
14 aktif paketleme teknolojileri
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları