Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 528GIDALARIN AKTARIM ÖZELLİKLERİ3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıdaların momentum, ısı ve kütle aktarım özelliklerinin öğrenilmesi.
Ders İçeriği Gıda maddelerin reolojik özellikleri, kütle transfer özellikleri, ısıl özellikleri, termodinamik özellikleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Maddelerde aktarım mekanizmasının temellerini bilme.
2Gıdaların aktarım özelliklerini, etkileyen faktörleri ve belirleme metotlarını bilme.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001555323      
ÖK 002555544      
Ara Toplam101010867      
Katkı555434000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14798
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12525
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2013-2014 Bahar1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2012-2013 Güz1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2011-2012 Güz1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2009-2010 Güz1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMU 528 GIDALARIN AKTARIM ÖZELLİKLERİ 3 + 0 1 Türkçe 2013-2014 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. SAMİ GÖKHAN ÖZKAL sgozkal@pau.edu.tr MUH A01131 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Gıdaların momentum, ısı ve kütle aktarım özelliklerinin öğrenilmesi.
İçerik Gıda maddelerin reolojik özellikleri, kütle transfer özellikleri, ısıl özellikleri, termodinamik özellikleri.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Gıdaların yapısı ve aktarım özellikleri
2 Gıdaların reolojik özellikleri
3 Gıdaların reolojik özellikleri
4 Gıdaların reolojik özellikleri
5 Gıdaların reolojik özellikleri
6 Gıda içerisinde suyun aktarımı
7 Gıda içerisinde suyun aktarımı
8 Diffusivite
9 Diffusivite
10 Isıl iletkenlik ve yayılım katatsayıları
11 Isıl iletkenlik ve yayılım katatsayıları
12 Isıl iletkenlik ve yayılım katatsayıları
13 Isı ve kütle aktarım katsayıları
14 Isı ve kütle aktarım katsayıları
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları