Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 525GIDA PROTEİNLERİ3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Proteinlerin temel yapıları, izolasyon, saflaştırma ve tayin yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak, proteinlerin moleküler yapıları ile fonksiyonel özellikleri arasındaki ilişkinin, özellikle proteinlerin film, jel ve köpük oluşturma özellikleri ile yüzey aktifliği ve emülsiyon özellikleri üzerinde durarak anlaşılması
Ders İçeriği Protein kimyasına giriş, protein yapısı, proteinlerin katlanması ve stabilitesi, gıda proteinlerinde işlenme sırasından meydana gelen kimyasal, fiziksel ve besinsel değişiklikler, protein izolasyon yöntemleri, protein saflaştırma teknikleri, proteinlerin tayini, gıda proteinlerinin fonksiyonel özellikleri, proteinlerin işlevselliği ve moleküler değişiklikler, film oluşturma özellikleri, proteinlerin köpürme özellikleri, yüzey aktif özellikleri, proteinlerin jel oluşturma özellikleri, emülsiyon oluşumu, proteinlerin kimyasal ve enzimatik modifikasyonu. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Proteinlerin yapısal ve kimyasal özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak
2Proteinlerin diğer besin ögeleriyle olan etkileşimi hakkında bilgi sahibi olmak
33. Gıdaların işlenmesi sırasında proteinlerin yapısal ve kimyasal değişimleri hakkında bilgi sahibi olmak

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 0013 4     3   
ÖK 0023  2    3 3 
ÖK 003323 23  3   
Ara Toplam927223  9 3 
Katkı312111003010

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14798
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12525
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları