Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 524SNACK TEKNİKLERİ3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Snack gıdaların üretim tekniklerinin öğrenilmesi.
Ders İçeriği Kahvaltılık tahıl ürünleri üretim teknolojileri, çerezlik cips ve fortilla üretimi, snack teknolojisinde ünit operasyonlar, hammadde üretim ilişkileri, paketleme materyali ve ürün koruma süreleri ilişkilerinin araştırılması..
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Kahvaltılık ürünlerin üretim teknolojilerinin ve bileşimlerinin kavranması
2Snack teknolojisinde uygulanan temel proseslerin belirlenmesi

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 00155555545    
ÖK 00255555555    
Ara Toplam101010101010910    
Katkı555555550000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14798
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12525
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2020-2021 Güz1RACİ EKİNCİ
Detay 2018-2019 Bahar1RACİ EKİNCİ
Detay 2017-2018 Bahar1RACİ EKİNCİ
Detay 2016-2017 Bahar1RACİ EKİNCİ
Detay 2012-2013 Güz1RACİ EKİNCİ
Detay 2011-2012 Güz1RACİ EKİNCİ
Detay 2010-2011 Güz1RACİ EKİNCİ
Detay 2009-2010 Güz1RACİ EKİNCİ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMU 524 SNACK TEKNİKLERİ 3 + 0 1 Türkçe 2020-2021 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
MUH A0197 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Snack gıdaların üretim tekniklerinin öğrenilmesi.
İçerik Kahvaltılık tahıl ürünleri üretim teknolojileri, çerezlik cips ve fortilla üretimi, snack teknolojisinde ünit operasyonlar, hammadde üretim ilişkileri, paketleme materyali ve ürün koruma süreleri ilişkilerinin araştırılması..
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 hammadde üretim ilişkileri
2 çerezlik cips ve tortilla üretimi
3 snack teknolojisinde ünit operasyonlar
4 Kahvaltılık tahıl ürünleri üretim teknolojileri
5 Et bazlı atıştırmalıklar
6 Fındık bazlı atıştırmalıklar
7 Fırıncılıktaki snack ürünler
8 Pirinç bazlı atıştırmalıklar
9 Çikolata ve şekerlemeler
10 Kızartma, fırınlama ve kurutma için kullanılan ekipmanlar
11 paketleme metaryali ve ürün koruma süreleri ilişkilerinin araştırılması
12 Ekstrüder ekipmanları
13 Kalite kriterleri
14 Genel değerlendirme
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Ders kitabı, yardımcı kitap ve diğer kaynaklarTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları