Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 508GIDA BİLİMİNDE LAKTİK ASİT BAKTERİLERİ3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Dersin amacı laktik asit bakterilerinin metabolik, genetik, ekolojik, morfolojik, fizyolojik özellikleri ile isimlendirilmesi ve sınıflandırılması hakkında bilgi vermek, endüstrideki önemleri ve kullanımları ile çoğaltılma, gelişme ihtiyaçları, sayım, izolasyon ve identifikasyon metotları hakkında bilgi edindirmek
Ders İçeriği Gıda mikrobiyolojisi açısından laktik asit bakterilerinin önemi, morfolojik, fizyolojik özellikleri, gelişme için çeşitli besin öğeleri ve vitamin gereksinimleri, metabolik faaliyetleri, laktoz metabolizması ve regulasyonu, sitrat metabolizması, diasetil oluşumu ve etken faktörler, genetik özellikleri, DNA, RNA ile plasmid içerikleri ve bunlara bağlı fonksiyonlar, laktik asit bakterilerinde suş geliştirme, .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Laktik asit bakterilerinin metabolik, genetik, ekolojik, morfolojik, fizyolojik özellikleri ile isimlendirilmesi ve sınıflandırılması hakkında bilgi edinmek
2Endüstrideki önemleri ve kullanımları hakkında bilgi edinmek
3Gelişme ihtiyaçları ile sayım, izolasyon ve identifikasyon metotlarını öğrenmek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001 3     3443 
ÖK 002 3  44 34433
ÖK 003 3     3443 
Ara Toplam 9  44 9121293
Katkı030011034431

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14798
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12525
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2010-2011 Güz1AHMET HİLMİ ÇON
Detay 2009-2010 Güz1AHMET HİLMİ ÇON


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMU 508 GIDA BİLİMİNDE LAKTİK ASİT BAKTERİLERİ 3 + 0 1 Türkçe 2010-2011 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Derslik Belirtilmemiştir. Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Dersin amacı laktik asit bakterilerinin metabolik, genetik, ekolojik, morfolojik, fizyolojik özellikleri ile isimlendirilmesi ve sınıflandırılması hakkında bilgi vermek, endüstrideki önemleri ve kullanımları ile çoğaltılma, gelişme ihtiyaçları, sayım, izolasyon ve identifikasyon metotları hakkında bilgi edindirmek
İçerik Gıda mikrobiyolojisi açısından laktik asit bakterilerinin önemi, morfolojik, fizyolojik özellikleri, gelişme için çeşitli besin öğeleri ve vitamin gereksinimleri, metabolik faaliyetleri, laktoz metabolizması ve regulasyonu, sitrat metabolizması, diasetil oluşumu ve etken faktörler, genetik özellikleri, DNA, RNA ile plasmid içerikleri ve bunlara bağlı fonksiyonlar, laktik asit bakterilerinde suş geliştirme, .
Haftalık Konu Başlıkları
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları