Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 537ASEPTİK AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Yüksek lisans öğrencilerine aseptik ambalajlama hakkında detaylı bilgi verilmesi.
Ders İçeriği Temel ilkeler, ürün sterilizasyonu ve sterilizasyon cihazları, aseptik işlemde kalış süresi dağılımı, ısıl işlem hesabı, gıdalarda mikroorganizmaların öldürülmeleri, ambalaj sterilizasyon yöntemleri aseptik ambalajlama sistemleri, aseptik işlem görmüş gıdalarda kimyasal değişmeler. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Ambalaj materyallerinin özelliklerini,avantaj ve dezavantajlarını ana hatlarıyla öğrenir
2Aseptik ambalajlama tekniğini öğrenir
3Aseptik ambalajlamanın gıda sanayindeki uygulamalarını öğrenir

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 0015 243 535452
ÖK 00253 5435 3 53
ÖK 003224335 3 525
Ara Toplam125612108106891210
Katkı422433323343

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14798
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12525
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2021-2022 Güz1ÇETİN KADAKAL
Detay 2021-2022 Güz2ÇETİN KADAKAL
Detay 2020-2021 Güz1ÇETİN KADAKAL
Detay 2019-2020 Güz1ÇETİN KADAKAL
Detay 2016-2017 Güz1ÇETİN KADAKAL
Detay 2014-2015 Bahar1ÇETİN KADAKAL
Detay 2013-2014 Bahar1ÇETİN KADAKAL
Detay 2012-2013 Bahar1ÇETİN KADAKAL
Detay 2009-2010 Bahar1ÇETİN KADAKAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMU 537 ASEPTİK AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ 3 + 0 1 Türkçe 2021-2022 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. ÇETİN KADAKAL ckadakal@pau.edu.tr MUH A0197 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Yüksek lisans öğrencilerine aseptik ambalajlama hakkında detaylı bilgi verilmesi.
İçerik Temel ilkeler, ürün sterilizasyonu ve sterilizasyon cihazları, aseptik işlemde kalış süresi dağılımı, ısıl işlem hesabı, gıdalarda mikroorganizmaların öldürülmeleri, ambalaj sterilizasyon yöntemleri aseptik ambalajlama sistemleri, aseptik işlem görmüş gıdalarda kimyasal değişmeler. .
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Aseptik ambalajlamada gerekli koşullar
2 Aseptik ambalajlamanın olumlu yönleri
3 Aseptik ambalajlamada kullanılan ambalaj materyalleri
4 Ambalaj sterilizasyonu
5 Isı uygulama ile sterilizasyon
6 ışınlama ile sterilizasyon
7 Ambalajların kimyasal yöntemlerle sterilizasyonu
8 Ara sınav
9 Başlıca sterilantlar
10 Hidrojen peroksit ile sterilizasyon
11 İçecek sterilizasyonu
12 Aseptik dolumda temizlik ve sterilizasyon
13 Aseptik dolumda temizlik ve sterilizasyon
14 Final sınavı
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları