Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 527DOĞAL GIDA ANTİOKSİDANLARI3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Tez aşamasındaki yüksek lisans öğrencilerinin oksidatif stres, sağlık ve doğal antioksidanlar konusundaki eksikliklerinin giderilmesi böylece daha etken bir tez çalışması yapmalarının sağlanması amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Radikaller, Oksidasyon olayı, ticari doğal antioksidanlar, antioksidan kullanımında genel kurallar, Fenolik bileşikler, baharat ve otların antioksidan etkileri, çay antioksidanları, karotenoidler, ticari değeri olan antioksidanlar, gıda antioksidanlarının beslenme ve sağlık ile ilişkisi, biyolojik savunma sistemleri, vitaminler ve provitaminler, antioksidanların hastalık önlemedeki rolleri. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Serbest radikallerin oluşumunu ve ne olduğunu öğrenir
2Oksidan ve antioksidanların ne olduğunu kavrar
3Antioksidanlar ve sağlık arasındaki ilişkiyi öğrenir
4Antioksidanların gıda endütrisindeki kullanımını öğrenir

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 00154543555    
ÖK 00253 54355    
ÖK 003454445 3    
ÖK 0045 35  4     
Ara Toplam1912121811131413    
Katkı533533430000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14798
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12525
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2021-2022 Güz1ÇETİN KADAKAL
Detay 2019-2020 Güz1ÇETİN KADAKAL
Detay 2016-2017 Bahar1ÇETİN KADAKAL
Detay 2015-2016 Bahar1ÇETİN KADAKAL
Detay 2013-2014 Güz1ÇETİN KADAKAL
Detay 2012-2013 Güz1ÇETİN KADAKAL
Detay 2011-2012 Bahar1ÇETİN KADAKAL
Detay 2009-2010 Güz1ÇETİN KADAKAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMU 527 DOĞAL GIDA ANTİOKSİDANLARI 3 + 0 1 Türkçe 2021-2022 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. ÇETİN KADAKAL ckadakal@pau.edu.tr MUH A0197 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Tez aşamasındaki yüksek lisans öğrencilerinin oksidatif stres, sağlık ve doğal antioksidanlar konusundaki eksikliklerinin giderilmesi böylece daha etken bir tez çalışması yapmalarının sağlanması amaçlanmaktadır.
İçerik Radikaller, Oksidasyon olayı, ticari doğal antioksidanlar, antioksidan kullanımında genel kurallar, Fenolik bileşikler, baharat ve otların antioksidan etkileri, çay antioksidanları, karotenoidler, ticari değeri olan antioksidanlar, gıda antioksidanlarının beslenme ve sağlık ile ilişkisi, biyolojik savunma sistemleri, vitaminler ve provitaminler, antioksidanların hastalık önlemedeki rolleri. .
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Antioksidanların sağlık üzerine etkileri
2 Reaktif oksijen cisimleri ve oksidatif stres
3 Doğal antioksidanların hastalıklara karşı koruyucu etkisi
4 Vitamin A ve C
5 Tocotrienol ve tocopherollerin biyolojik aktivitesi
6 İkincil antioksidanlar
7 Antioksidan mineraller
8 Karatenoidler
9 Flavonoidler
10 Thioller
11 Polyphenoller
12 Gıda endüstrisinde antioksidan eklenmiş fonksiyonel gıdalar
13 Gıdalardaki antioksidan içeriklerinin belirlenmesi
14 Gıdalardaki antioksidan içeriklerinin belirlenmesi
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
http://www.apache.orgEnglish
Antioxidants in food Practical applicationsEnglish
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları