Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 517FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNİKLERİ3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencileri fermente süt ürünleri hakkında bilgilendirmektir.
Ders İçeriği Üretimde kullanılacak sütün ve fermente süt ürünlerinin genel özellikleri, Fermente süt ürünlerinde kullanılan star ter kültürlerin genel özellikleri, temini, zenginleştirilmesi ve korunması. Yoğurt, Peynir, Tereyağı, Kefir, kımız ve diğer fermente süt ürünleri üretim teknolojisi, Fermente süt ürünlerinin ambalajlanması ve depolanması, Fermente süt ürünlerinde genel kalite kontrolleri, Fermente süt ürünleri üretim alet ve Makineleri. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Fermente süt ürünleri konusunda bilgi alt yapısını geliştirmek
2Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi
3Yeni teknolojilerin takipçisi olmanın öneminin bilincine varırlar
4Fermente süt ürünlerini ve üretim teknolojilerini öğrenmek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001333444444444
ÖK 002334444444333
ÖK 003444444444444
ÖK 004444444443333
Ara Toplam141415161616161615141414
Katkı444444444444

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14798
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12525
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Bahar1SEHER ARSLAN
Detay 2016-2017 Güz1SEHER ARSLAN
Detay 2014-2015 Güz1SEHER ARSLAN
Detay 2013-2014 Güz1SEHER ARSLAN
Detay 2012-2013 Bahar1SEHER ARSLAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMU 517 FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNİKLERİ 3 + 0 1 Türkçe 2018-2019 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. SEHER ARSLAN sehera@pau.edu.tr MUH A0172 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Bu dersin amacı, öğrencileri fermente süt ürünleri hakkında bilgilendirmektir.
İçerik Üretimde kullanılacak sütün ve fermente süt ürünlerinin genel özellikleri, Fermente süt ürünlerinde kullanılan star ter kültürlerin genel özellikleri, temini, zenginleştirilmesi ve korunması. Yoğurt, Peynir, Tereyağı, Kefir, kımız ve diğer fermente süt ürünleri üretim teknolojisi, Fermente süt ürünlerinin ambalajlanması ve depolanması, Fermente süt ürünlerinde genel kalite kontrolleri, Fermente süt ürünleri üretim alet ve Makineleri. .
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Dersin tanıtımı: Kapsamı, önemi ve kurallar
2 Fermente süt ürünlerinin genel özellikleri
3 Fermente süt ürünlerinde kullanılan starter kültürlerin genel özellikleri
4 Yoğurt üretim teknolojisi
5 Yoğurt üretim teknolojisi
6 Farklı Yoğurt Tipleri
7 Ayran üretimi
8 Ara sınav
9 Kefir üretim teknolojisi
10 Kımız üretim teknolojisi
11 Diğer fermente süt ürünleri
12 Fermente süt ürünlerinin ambalajlanması ve depolanması
13 Fermente süt ürünlerinde genel kalite kontrolleri
14 Fermente süt ürünleri üretimde kullanılan alet ve makineler
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Özer, B. 2006. Yoğurt Bilimi ve Teknolojisi. Sidas Yayınları, İzmirTürkçe
Kesenkaş, H., Kınık, O. 2010. Süt ve Süt İçecekleri. Beslenme ve Sağlık. Otles, S., Akçiçek, E. (eds.), Palme Yayıncılık, Palme Yayınları:549, Ankara.Türkçe
Walstra, P., Geurts, T.J., Nooemen, A., Jellema, A., Van Bookel, M.A.J.S., 1999. Dairy Technology, Marcel Dekker, New York, USATürkçe
Özer, B. 2006. Yoğurt Bilimi ve Teknolojisi. Sidas Yayınları, İzmirTürkçe
Kesenkaş, H., Kınık, O. 2010. Süt ve Süt İçecekleri. Beslenme ve Sağlık. Otles, S., Akçiçek, E. (eds.), Palme Yayıncılık, Palme Yayınları:549, Ankara.Türkçe
Walstra, P., Geurts, T.J., Nooemen, A., Jellema, A., Van Bookel, M.A.J.S., 1999. Dairy Technology, Marcel Dekker, New York, USATürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları