Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 501GIDA SANAYİİNDE ENZİM UYGULAMALARI3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıda endüstrisinde enzimlerin kullanımı konusunda bilgi sahibi olma
Ders İçeriği Enzimlerin önemi, uygulama alanları, gıdalarda enzimlerden kaynaklanan bozulmalar, gıda endüstrisi açısından önemli enzimler ve bunların isimlendirilmesi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Enzimlerin endüstriyel uygulamalarını öğrenmek.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 00155555555    
Ara Toplam55555555    
Katkı555555550000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14798
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12525
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2021-2022 Bahar1RACİ EKİNCİ
Detay 2019-2020 Bahar1RACİ EKİNCİ
Detay 2018-2019 Güz1RACİ EKİNCİ
Detay 2017-2018 Güz1RACİ EKİNCİ
Detay 2016-2017 Bahar1RACİ EKİNCİ
Detay 2016-2017 Güz1RACİ EKİNCİ
Detay 2014-2015 Güz1RACİ EKİNCİ
Detay 2013-2014 Bahar1RACİ EKİNCİ
Detay 2013-2014 Güz1RACİ EKİNCİ
Detay 2012-2013 Bahar1RACİ EKİNCİ
Detay 2012-2013 Güz1RACİ EKİNCİ
Detay 2011-2012 Bahar1RACİ EKİNCİ
Detay 2011-2012 Güz1RACİ EKİNCİ
Detay 2010-2011 Güz1RACİ EKİNCİ
Detay 2009-2010 Bahar1RACİ EKİNCİ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMU 501 GIDA SANAYİİNDE ENZİM UYGULAMALARI 3 + 0 1 Türkçe 2021-2022 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
MUH A0211 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Gıda endüstrisinde enzimlerin kullanımı konusunda bilgi sahibi olma
İçerik Enzimlerin önemi, uygulama alanları, gıdalarda enzimlerden kaynaklanan bozulmalar, gıda endüstrisi açısından önemli enzimler ve bunların isimlendirilmesi.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Enzim kimyası ile ilgili bilgiler vermek
2 Enzimlerin sistematiği, isimlendirilmesi ve sınıflandırılması ile ilgili bilgiler vermek
3 Endüstriyel enzimlerin gen teknolojisi ile üretimi
4 Ekmekçilikte enzim uygulamaları hakkında bilgiler vermek
5 Meyvesuyu sanayinde enzim uygulamaları
6 Bira endüstrisinde enzim uygulamaları
7 Şarap endüstrisinde enzim uygulamaları
8 Sirke endüstrisinde enzim uygulamaları
9 Süt sanayinde enzimlerin kullanılması
10 Yağ endüstrisinde enzim kullanımı
11 Et endüstrisinde enzim uygulamaları
12 Farmakolojide enzim uygulamaları
13 Nişasta ve şeker sanayinde enzim kullanımını kavramak
14 Genel değerlendirme
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları