Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
OTI 211TARIM TARİHİ VE DEONTOLOJİSİ2 + 08. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Tarım tarihi ve deontolojisi hakkında bilgi sahibi olmak.
Ders İçeriği Organik tarım işletmecisinin amacı, görevleri, sorumlulukları, meslek ahlakı, temel ilkeleri ve diğer mühendislik dalları ile münasebetleri, yönetmelikler ve diğer meslek kuruluşları.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Organik tarım işletmeciliğinin genel sınırları öğrenilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10
ÖK 001          
Ara Toplam          
Katkı0000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)13452
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)13452
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2021-2022 Bahar1OKTAY ERDOĞAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
OTI 211 TARIM TARİHİ VE DEONTOLOJİSİ 2 + 0 1 Türkçe 2021-2022 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. OKTAY ERDOĞAN oktaye@pau.edu.tr UBYO A0019 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Tarım tarihi ve deontolojisi hakkında bilgi sahibi olmak.
İçerik Organik tarım işletmecisinin amacı, görevleri, sorumlulukları, meslek ahlakı, temel ilkeleri ve diğer mühendislik dalları ile münasebetleri, yönetmelikler ve diğer meslek kuruluşları.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Tarım tarihine giriş
2 Topraktan yararlanma şekillerinin geçirdiği evreler
3 Tarımın gelişimi
4 Çağlar itibariyle tarımın gelişimi-I
5 Çağlar itibariyle tarımın gelişimi-II
6 Sanayi devriminin tarıma etkileri
7 Atatürk ve tarım
8 Tarımsal etik kavramı
9 Tarımsal biyoteknolojide etik ve mevzuatlar
10 Tarım sektörü projeksiyonu ve teşvik mekanizmaları
11 Türkiye'de buğday'da uygulanan politikalar
12 Dünya'da ve Türkiye'de biyoçeşitlilik
13 2014-2020 IPARD programı
14 Tarım topraklarının amaç dışı kullanımı ve Türkiye'de ilgili mevzuat
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Tarım tarihi ve deontoloji. Mithat Direk., Mikrobun keşfi. TÜBİTAK Yayınları.Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları