DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
SBR 347FITNESS VE BESLENME2 + 05. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Fitnes ve beslenme kavramının içeriğinin ve öneminin farkına varmak, fitness ve beslenme ilişkini doğru kurabilmek. .
Ders İçeriği Yeterli ve dengeli beslenmenin sağlık ve performans üzerine etkileriyle fiziksel aktivitenin beslenmeyle ilişkisini kapsamaktadır.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Temel beslenme ilkelerini bilir.
2Karbonhidratlar, yağlar, proteinler, mineraller, vitaminler ve suyun organizmadaki görevlerini tanımlar.
3Beslenmenin fiziksel performansa etkilerini anlar.
4Fitness öncesi, arası ve sonrası beslenme ilkelerini uygular.
5Vücut bileşimi,etkileyen faktörler,vücut tipleri,uygun vücut ağırlığı,kompozisyonu ve sporda ağırlık kontrolünü bilir.
6yeterli ve dengeli beslenmenin sağlık,egzersiz ve performans üzerine etkilerini öğrenir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
Derslerin program öğrenme kazanımına katkısı girilmemiş.

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)6212
Ödevler6212
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)224
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)236
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)8216
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2020-2021 Güz1FATİH GÜR

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:  SBR 347 Dersin Adı:  FITNESS VE BESLENME
Saat (T+P) : 2 + 0   Şube No : 1   Öğretim Dili: Türkçe Şube Dönemi :  2020-2021 Güz
Öğretim Elemanı :  ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ FATİH GÜR E-Posta :  fatihgur@pau.edu.tr İç Hat: 
Ders Yeri SBF A0011,
Amaç : Fitnes ve beslenme kavramının içeriğinin ve öneminin farkına varmak, fitness ve beslenme ilişkini doğru kurabilmek. .
İçerik : Yeterli ve dengeli beslenmenin sağlık ve performans üzerine etkileriyle fiziksel aktivitenin beslenmeyle ilişkisini kapsamaktadır.
Devam Zorunluluğu : Dersin Devam Yüzdesi : %
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Fitness (Fiziksel Uygunluk) ve Beslenme Kavramlarına Giriş
2 Sağlık ve beceri ilişkili fitness parametreleri
3 Egzersiz Öncesi Sağlık Riski Analizi
4 Aerobik Uygunluğun Ölçüm Yöntemleri Ve Geliştirilmesi
5 Kassal Uygunluk 1
6 Kas Hipertrofisi Nasıl Gerçekleşir?
7 Metabolik Eşdeğer 1
8 Metabolik Eşdeğer 2
9 HIIT Antrenmanı nedir? Uygulama Alanları Nelerdir?
10 Ara Sınav
11 Vücut Kompozisyonu Nedir?
12 Antrenman Bölgeleri (Zone) Nelerdir?
13 Fitness ve Beslenme 1
14 Fitness ve Beslenme 2
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2021 PAU