Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
RKY 313YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ3 + 05. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu ders kapsamında rekreasyon alanının farklı kollarında faaliyet gösteren yiyecek içecek işletmeciliği örneklerine yer vermek ve hizmet çeşitliliğine dikkat çekmek amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Turizm ve rekreasyon alanlarının güçlü bir bileşeni olarak yiyecek içecek işletmelerinin rolü, yiyecek içecek işletmelerinin sınıflandırılması, ürün ve hizmet çeşitliliği, etkinliklerde destek hizmeti olarak yiyecek içecek sunumu ve yiyecek içecek sektöründe girişimcilik gibi konular bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Öğrenci bu dersin sonunda yiyecek içecek işletmelerini sınıflandırabilir.
2Öğrenci yiyecek içecek sektörünün kapasitesini öğrenir ve rekreasyon alanı içindeki kritik rolünü kavrar.
3Öğrenci bir etkinlik planlarken yiyecek içecek hizmetlerinden nasıl faydalanılabileceği konusunda farklı bakış açıları kazanır.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
ÖK 003            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)15230
Ödevler12525
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11919
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları