1 | Türk mutfağının kültürel temellerini ve bilir ve anlar. |
2 | Türk yemek alışkanlıkları hakkında bilgi sahibidir |
3 | Reçeteye göre doğru malzemeyi ve ekipmanı seçer ,ölçer, kullanır ,ön hazırlığını yapar ve doğru zamanlama ile gerektiği şekilde sunar |
4 | Ayrıntılı reçeteyi okur anlar ve uygular.
Gerekli bilgileri laboratuar defterine not eder. |
5 | Kullanılan malzemenin özelliğine göre doğru pişirme tekniğini bilir ve uygular |
6 | Yerel özelliği olan malzemeyi tanır ve kaynağını bilir.
Hassas ve kaliteli malzemeleri uygun teknikle hazırlar. |
7 | Zamanı iyi yönetir ve yemeği uygun ısıda ve olması istenen biçimde servis eder |
8 | Maliyet hesabı yapar. |
9 | Geleneksel,yöresel Türk yemeklerinin çağdaş sunumlarını bilir ve uygular. |