Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FENG 319ENZİM BİLİMİ3 + 05. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Enzimlerin yapısı, sistematiği ve gıda endüstrisinde enzimlerin kullanımı konusunda bilgi sahibi olmak
Ders İçeriği Enzimlerin tarihsel gelişimi, enzimlerin önemi, uygulama alanları, gıdalarda enzimlerden kaynaklanan bozulmalar, gıda endüstrisi açısından önemli enzimler ve bunların isimlendirilmesi, ticari enzim üretimi ve enzimlerin saflaştırılması, gıda teknolojisinde kullanılan enzimlerin özellikleri ve önemli fonksiyonları.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Enzim kimyası ile ilgili bilgiler öğrenmek
2Enzimlerin sistematiği, isimlendirilmesi ve sınıflandırılması ile ilgili bilgiler öğrenmek
3Enzim kinetiği ve enzim hızına etki eden faktörleri belirtmek
4Ticari enzim üretimi ve enzimlerin izolasyonu konularını öğrenmek
5Enzim saflaştırılması ve gıda sanayinde enzimlerin kullanım amaçlarını kavramak
6Enzimlerin endüstriyel uygulamalarını öğrenmek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 001555555555555 
ÖK 002555555555545 
ÖK 003555555555555 
ÖK 004555554555555 
ÖK 005554555554555 
ÖK 006555555555554 
Ara Toplam303029303029303029302929 
Katkı5555555555550

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)248
Ödevler155
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)188
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)155
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2014-2015 Bahar2RACİ EKİNCİ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FENG 319 ENZİM BİLİMİ 3 + 0 2 Türkçe 2014-2015 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
MUH A02110 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Enzimlerin yapısı, sistematiği ve gıda endüstrisinde enzimlerin kullanımı konusunda bilgi sahibi olmak
İçerik Enzimlerin tarihsel gelişimi, enzimlerin önemi, uygulama alanları, gıdalarda enzimlerden kaynaklanan bozulmalar, gıda endüstrisi açısından önemli enzimler ve bunların isimlendirilmesi, ticari enzim üretimi ve enzimlerin saflaştırılması, gıda teknolojisinde kullanılan enzimlerin özellikleri ve önemli fonksiyonları.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Enzim kimyası ile ilgili bilgiler vermek
2 Enzimlerin sistematiği, isimlendirilmesi ve sınıflandırılması ile ilgili bilgiler vermek
3 Endüstriyel enzimlerin gen teknolojisi ile üretimi
4 Ekmekçilikte enzim uygulamaları hakkında bilgiler vermek
5 Meyvesuyu sanayinde enzim uygulamaları
6 Bira endüstrisinde enzim uygulamaları
7 Şarap endüstrisinde enzim uygulamaları
8 Sirke endüstrisinde enzim uygulamaları
9 Süt sanayinde enzimlerin kullanılması
10 Yağ endüstrisinde enzim kullanımı
11 Et endüstrisinde enzim uygulamaları
12 Farmakolojide enzim uygulamaları
13 Nişasta ve şeker sanayinde enzim kullanımını kavramak
14 Genel değerlendirme
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları