Hafta | Konular |
1 |
Dersin tanıtımı: Kapsamı, ve önemi
|
2 |
Kalitenin tanımları, Kalite kontrol, Kalite güvenliği, Toplam kalite yönetimi kavramları, Kalite yönetim prensipleri, Kalite geliştirmede aşamalar
|
3 |
Kalite güvence sistemleri, kalite güvence sisteminin kazandırdıkları, Bir kalite-güvence sisteminin kuruluş aşamaları, Kritik kontrol noktalarında tehlike analizleri (HACCP) sistemi
|
4 |
Kritik kontrol noktalarında tehlike analizleri (HACCP) sisteminin kurulması hakkında bilgilendirme
|
5 |
HACCP Sisteminin bazı gıda sektörlerine uyarlanmasına örnekler
|
6 |
ISO’nun tanımı, ISO 9000 Standartları, Dünyada ve ülkemizde akreditasyon, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi
|
7 |
OHSAS 18001 Iş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, Mevzuatın tanımı ve önemi, Kanun, kanun hükmünde kararname, tüzük, yönetmelik ve tebliğin tanımları ve bunların tasarılarının hazırlanmasına ilişkin esaslar
|
8 |
Mesleki etik hakkında bilgilendirme, Türk Gıda Kodeksi, Kodeks Alimentarius hakkında bilgiler, Mevzuattaki yönetmeliklere ve Türk Gıda Kodeksi’ne genel bakış. “Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği”nin incelenmesi
|
9 |
“Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu”nun (Kanun No: 5996) incelenmesi ve 5179 sayılı kanunla karşılaştırılması
|
10 |
“Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu”nun (Kanun No: 5996) incelenmesi ve 5179 sayılı kanunla karşılaştırılması
|
11 |
Bazı Türk Gıda Kodeksi yönetmeliklerinin incelenmesi
|
12 |
Bazı Türk Gıda Kodeksi yönetmeliklerinin incelenmesi
|
13 |
Türk Gıda Kodeksi’nden bazı tebliğlerin incelenmesi, TSE’nin bazı ürün standartlarının tebliğleriyle karşılaştırılması
|
14 |
Mühendislikte etik.
|