Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FENG 487GIDA TEKNOLOJİSİ VE ÇEVRE İLİŞKİSİ3 + 07. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Çevre kavramı, çevre kirliliği, Çevre kirliliğinde gıda endüstrisinin etkisi, Atık kontrolü, Arıtma teknolojileri, Çevre ile ilgili temel analiz yöntemlerini öğretmek
Ders İçeriği Çevre, çevrenin unsurları, çevre sorunları, çevre kirliliği, su, toprak, hava, gürültü kirliliği ve bunlara neden olan faktörler, endüstriyel çevre kirlenmesi , süt ve ürünleri, et ve ürünleri, bira ve destile alkollü içkiler, maya, salamura ürünler, konserve ve bitkisel yağ endüstrisi atıkları, gıda sanayinde atık kontrolü ve atık su arıtımı, gıda sanayinde ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) raporu ve hazırlanması
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Çevrenin tanımı ve çevrenin temel unsurları hakkında bilgi sahibi olabilme
2Çevre kirliliği nedenleri konularında temel bilgileri öğrenme
3Toprak, su, hava ve gürültü kirliliği konularında temel bilgileri kazanma
4Gıda sanayindeki atık kaynakları ve atık karakterleri konularını anlayabilme
5Gıda sanayinde oluşan atıkların çevreye olan etkileri hakkında bilgi sahibi olabilme
6Gıda sanayi atıklarının azaltılması konularını öğrenme
7Gıda sanayi atıklarının arıtılması ve bertaraf konularında temel yaklaşımları kavrama
8Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) ile ilgili temel bilgi ve kanunlar hakkında bilgi sahibi olma

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
Derslerin program öğrenme kazanımına katkısı girilmemiş.

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)10220
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)14342
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları