1 | Et ürünleri üretim tesislerinin planlanması ve kurulması konusunda beceriler kazandırmak, |
2 | Karkas ve parça etlerin sınıflandırılması (Greading), depolanması ve nakledilmesinde yeterliliğe sahip olmak, |
3 | Et ürünleri üretiminde kullanılan baharat ve diğer katkı maddelerini ve fonksiyonlarını biliyor olmak, |
4 | Fermente et ürünleri (sucuk) üretimini yapabilmek, |
5 | Emülsifiye et ürünleri (Sosis, salam ,jambon) teknolojisini biliyor olmak, |
6 | Pastırma ve kavurma üretimini yönlendirebilmek, |
7 | Kürleme, tamburlama, masajlama, tütsüleme, kurutma ve konserve etme teknolojilerini teorik olarak biliyor olmak, |
8 | Jöle işkembe, kelle-paça teknolojisi ve diğer yan ürünlerin değerlendirilmesinde bilgi sahibi olmak. |