Hafta | Konular |
1 |
Dersin yürütülmesi ile ilgili temel prensipler nelerdir? Dersin işlenişi, Sınav şekli, Devamsızlık durumu, Dersin anlatımında yararlanılacak kaynaklar, Isıl olmayan teknolojilerin gıda mühendisliği açısından önemi.
|
2 |
Gıdalar neden bozulur? Gıdalar için mevcut dayandırma yöntemleri.
|
3 |
Gıdaların dayanıklı hale getirmesinde seçilecek yöntemlerin belirlenme kriterleri. Gıdaların güvenli hale getirilmesinde ısıl olmayan teknolojilerin kullanılma nedenleri.
|
4 |
Yeni ve gelişmekte olan ısıl olmayan teknolojiler-Yüksek Hidrostatik Basınç temelleri.
|
5 |
Yeni ve gelişmekte olan ısıl olmayan teknolojiler-Yüksek Hidrostatik Basınç üzerine araştırmalar ve gıda endüstrisindeki uygulamaları.
|
6 |
Yeni ve gelişmekte olan ısıl olmayan teknolojiler-Ultrases temelleri.
|
7 |
Yeni ve gelişmekte olan ısıl olmayan teknolojiler-Ultrases üzerine araştırmalar ve gıda endüstrisindeki uygulamaları.
|
8 |
ARA SINAV
|
9 |
Yeni ve gelişmekte olan ısıl olmayan teknolojiler-Uv ve vurgulu ışık temelleri.
|
10 |
Yeni ve gelişmekte olan ısıl olmayan teknolojiler-Uv ve vurgulu ışık araştırmalar ve gıda endüstrisindeki uygulamaları
|
11 |
Yeni ve gelişmekte olan ısıl olmayan teknolojiler-PEF (Vurgulu Elektrik Alan) ışık temelleri
|
12 |
Yeni ve gelişmekte olan ısıl olmayan teknolojiler- PEF (Vurgulu Elektrik Alan) araştırmalar ve gıda endüstrisindeki uygulamaları
|
13 |
Yeni ve gelişmekte olan ısıl olmayan teknolojiler-Işınlama teknolojisinin Temelleri
|
14 |
Yeni ve gelişmekte olan ısıl olmayan teknolojiler- Işınlama Teknolojisi konusundaki araştırmalar ve gıda endüstrisindeki uygulamaları
|