Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ORT 106GENEL BAĞCILIK2 + 22. Yarıyıl4,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Öğrencilerimize, ülkemiz ekonomisinde çok önemli bir yeri olan bağcılık alanında çalışmalarını sağlayacak bilgi ve beceriyi kazandırmaktır.
Ders İçeriği Bağcılığın tarihsel gelişimi, dünyada yayılma alanları, ülkemiz açısından bağcılığın önemi, asmayla ilgili bilgi ve tanımlar, bağ tesisi, yıllık bakım işleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Asmanın yapısını tanıma
2Asmanın toprak ve ekolojik isteklerini öğrenme
3 Bağ yeri seçerken dikkat edilecek hususları kavrama Bağ yeri seçerken dikkat edilecek hususları kavrama

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21
ÖK 001     53              
ÖK 002  33 54              
ÖK 003     54              
Ara Toplam  33 1511              
Katkı001105400000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)15115
Ödevler326
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12020
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






117

4,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2018-2019 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2017-2018 Bahar1EZGİ OKAN ARIKAN
Detay 2015-2016 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2014-2015 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2013-2014 Bahar1EZGİ OKAN ARIKAN
Detay 2012-2013 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2011-2012 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ORT 106 GENEL BAĞCILIK 2 + 2 1 Türkçe 2019-2020 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi AYSEL YEŞİLYURT ER ayer@pau.edu.tr ÇAMYO B0006 Dersin Devam Yüzdesi : %60
Amaç Öğrencilerimize, ülkemiz ekonomisinde çok önemli bir yeri olan bağcılık alanında çalışmalarını sağlayacak bilgi ve beceriyi kazandırmaktır.
İçerik Bağcılığın tarihsel gelişimi, dünyada yayılma alanları, ülkemiz açısından bağcılığın önemi, asmayla ilgili bilgi ve tanımlar, bağ tesisi, yıllık bakım işleri.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Bağcılık konularına genel bir bakış, bağcılığın tarihsel gelişimi
2 Dünyada ve Türkiye’de bağcılık; bağcılığın önemi
3 Asmanın sistematikteki yeri; üzümün sınıflandırılması
4 Asmanın tanımı, doku ve organları
5 Asmanın doku ve organları
6 Asmanın toprak altı ve toprak üstü organları
7 Asmada gözler (tomurcuklar), salkım ve meyve tipleri
8 Çiçek ve meyve gelişimi ile ilgili fizyolojik bilgiler; asmanın bir yıllık yaşam döngüsü
9 Asmanın ekolojik istekleri
10 Asmanın ekolojik istekleri
11 Bağ tesisi
12 Bağ tesisi
13 Yıllık bakım işleri
14 Yıllık bakım işleri
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Genel Bağcılık, H.Çelik,Y.S.Ağaoğlu,Y.Fidan, B.Marasalı, G.SöylemezoğluTürkçe
Bağcılık El Kitabı, İ.UzunTürkçe
Pratik Bağcılık, F.Yıldırım,M.Yıldız v.d.Türkçe
Genel Bağcılık, H.Çelik,Y.S.Ağaoğlu,Y.Fidan, B.Marasalı, G.SöylemezoğluTürkçe
Bağcılık El Kitabı, İ.UzunTürkçe
Pratik Bağcılık, F.Yıldırım,M.Yıldız v.d.Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları