Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
SUT 216BİTİRME TEZİ2 + 24. Yarıyıl 

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Öğrenciye, verilen bir konu hakkında sunum hazırlayıp, sunma becerisi kazandırma
Ders İçeriği Bağcılık ve şarap üretim alanı ile ilgili bir konuda sunum hazırlamak
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Sunum yapmak üzere, mesleki konular içerisinde ilgi duyduğu konuyu seçebilme becerisini arttırmak
2Öğrenciye; seçtiği konu hakkında bilgi toplama, kaynak tarama ve elde ettiği bilgiyi derleme, düzenleme becerisi kazandırmak
3Öğrencinin hazırladığı verileri sınıf içerisinde sözlü sunarak hitabet ve bilgi paylaşım gücünü arttırmak

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20
ÖK 001           5        
ÖK 002           5        
ÖK 003           5        
Ara Toplam           15        
Katkı00000000000500000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)20120
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)28128
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2014-2015 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2014-2015 Bahar1YÜKSEL BAYRAM
Detay 2013-2014 Bahar1YÜKSEL BAYRAM
Detay 2013-2014 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2013-2014 Bahar1BEDRİYE DAVULCU TÜMER
Detay 2012-2013 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2011-2012 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
SUT 216 BİTİRME TEZİ 2 + 2 1 Türkçe 2014-2015 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi AYSEL YEŞİLYURT ER ayer@pau.edu.tr ÇAMYO A0004 ÇAMYO B0001 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Öğrenciye, verilen bir konu hakkında sunum hazırlayıp, sunma becerisi kazandırma
İçerik Bağcılık ve şarap üretim alanı ile ilgili bir konuda sunum hazırlamak
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Tez hazırlama ile ilgili genel bilgiler
2 Tez hazırlarken dikkat edilecek konular
3 Öğrencilerle birlikte tez konusu belirleme
4 Öğrencilerle birlikte tez konusu belirleme
5 Öğrencilerin kaynak bilgi toplayıp tez danışmanı ile görüşmesi
6 Öğrencilerin kaynak bilgi toplayıp tez danışmanı ile görüşmesi
7 Öğrencinin sunuma hazırlanması
8 Öğrencinin sunuma hazırlanması
9 Öğrencinin sunuma hazırlanması
10 Tez sunumları
11 Tez sunumları
12 Tez sunumları
13 Tez sunumları
14 Genel değerlendirme
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Öğrencinin kullanabileceği kitap, dergi ve internet kaynaklarıTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları