Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
SUT 214BAHÇE BİTKİLERİ2 + 14. Yarıyıl 

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bahçe bitkileri yetiştiriciliği hakkında genel bilgi verme
Ders İçeriği Meyve ve sebze yetiştiriciliği hakkında genel bilgiler
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Dünya da ve Türkiye de sebzeciliğin insan beslenmesi üzerine etkilerini öğrenebilme
2Bazı kültür sebzelerinin Latincelerini öğrenebilme
3Bitkisel üretimde çoğaltım materyallerinin özelliklerini anlayabilme
4Meyvecilikte yapılan tüm kültürel işlemleri öğrenebilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20
ÖK 0012            2      
ÖK 0022            2      
ÖK 003425          3      
ÖK 004424 3               
Ara Toplam1249 3        7      
Katkı31201000000002000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)11111
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11515
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2014-2015 Bahar1EZGİ OKAN ARIKAN
Detay 2013-2014 Bahar1ÇİĞDEM ELGİN KARABACAK
Detay 2012-2013 Bahar1ÇİĞDEM ELGİN KARABACAK
Detay 2011-2012 Bahar1ÇİĞDEM ELGİN KARABACAK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
SUT 214 BAHÇE BİTKİLERİ 2 + 1 1 Türkçe 2014-2015 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. EZGİ OKAN ARIKAN eokan@pau.edu.tr ÇAMYO B0004 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Bahçe bitkileri yetiştiriciliği hakkında genel bilgi verme
İçerik Meyve ve sebze yetiştiriciliği hakkında genel bilgiler
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Sebzeciliğin tanımı ve sınıflandırılması
2 Beslennme ve sağlık bakımından önemi
3 Sebze yetiştiriciliği yapılan Bölgeler ve özellikleri
4 Meyvesi yenilen sebzeler
5 Baklası yenilen sebzeler
6 Çiçeği ve çiçek tablası yenilen sebzeler
7 Yaprağı yenilen sebzeler
8 Kökü yenilen sebzeler
9 Sebze fidesi yetiştiriciliği
10 Sebze ve meyve Bahçesinin Kurulması
11 Sebze ve meyvve bahçesinde sulama yöntemleri
12 Sebze ve meyve bahçesinde hasat ve özellikleri
13 Depolama ve pazarlama
14 genel tekrar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Sebzecilik,Anadolu üniversitesi yayınlarıTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları