Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
SUT 208GIDA GÜVENLİK SİSTEMLERİ2 + 04. Yarıyıl 

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Gıda sektöründe yer alan güvenlik sistemlerini öğrencilere anlatmak
Ders İçeriği Gıda güvenlik sistemleri, toplam kalite sistemleri (HACCP, GHP, GMP, ISO 9000, ISO 14000, OHSAS 18001, SA 8000...)
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gıda güvenliğinin tanımı ve tarihsel gelişimi hakkında bilgi edinme
2ISO 9001 Standardını kavrayabilme
3ISO 22000/ HACCP Standardını kavrayabilme
4İyi Üretim Uygulamalarını (GMP) kavrayabilme
5İyi Hijyen Uygulamalarını (GHP)kavrayabilme
6ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemini kavrayabilme
7OHSAS 18001 İş Sağlığı İş Güvenliği Yönetim Sistemini kavrayabilme
8SA 8000 Sosyal Sorumluluk Standardını kavrayabilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20
ÖK 001      5             
ÖK 002      5             
ÖK 003      5 33          
ÖK 004    3 5 33          
ÖK 005      5   3         
ÖK 006      5      3      
ÖK 007      5  34         
ÖK 008      5             
Ara Toplam    3 40 697  3      
Katkı00000050111000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11616
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2014-2015 Bahar1YÜKSEL BAYRAM
Detay 2013-2014 Bahar1YÜKSEL BAYRAM
Detay 2012-2013 Bahar1HAKAN KARABACAK
Detay 2011-2012 Bahar1YELİZ TEKGÜL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
SUT 208 GIDA GÜVENLİK SİSTEMLERİ 2 + 0 1 Türkçe 2014-2015 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. YÜKSEL BAYRAM ybayram@pau.edu.tr ÇAMYO A0012 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Gıda sektöründe yer alan güvenlik sistemlerini öğrencilere anlatmak
İçerik Gıda güvenlik sistemleri, toplam kalite sistemleri (HACCP, GHP, GMP, ISO 9000, ISO 14000, OHSAS 18001, SA 8000...)
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Gıda Güvenliği Nedir?
2 ISO 9001 Standardı
3 ISO 22000/ HACCP Standardı
4 ISO 22000/ HACCP Standardı
5 ISO 22000/ HACCP Standardı
6 İyi Üretim Uygulamaları (GMP)
7 İyi Hijyen Uygulamaları (GHP)
8 ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi
9 OHSAS 18001 İş Sağlığı İş Güvenliği Yönetim Sistemi
10 OHSAS 18001 İş Sağlığı İş Güvenliği Yönetim Sistemi
11 SA 8000 Sosyal Sorumluluk Standardı
12 Genel Tekrar
13 Genel Tekrar
14 Genel Tekrar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
http://www.tse.org.tr/Turkish/kaliteYonetimi/9000bilgi.aspTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları