Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
SUT 206ÜZÜMDEN ELDE EDİLEN DİĞER İÇECEKLER2 + 04. Yarıyıl 

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Üzümden elde edilen içeceklerin anlatılması
Ders İçeriği Üzümden elde edilen alkollü ve alkolsüz içecekler, bunların hazırlanma- işlenme şekilleri
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Üzüm şırasının özelliklerini öğrenme
2Meyve suyu yapımını ve kalite özelliklerini kavrama
3Pekmez yapımını ve dikkat edilecek hususları öğrenme
4Rakı yapımı hakkında bilgi sahibi olma

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20
ÖK 001    1 534 1         
ÖK 002    1 534 1  2      
ÖK 003    1 531 2  3      
ÖK 004      5 2 2         
Ara Toplam    3 20911 6  5      
Katkı00001052302001000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)15115
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11515
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2014-2015 Bahar1YÜKSEL BAYRAM
Detay 2013-2014 Bahar1BEDRİYE DAVULCU TÜMER
Detay 2013-2014 Bahar1YÜKSEL BAYRAM
Detay 2012-2013 Bahar1BEDRİYE DAVULCU TÜMER
Detay 2011-2012 Bahar1YELİZ TEKGÜL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
SUT 206 ÜZÜMDEN ELDE EDİLEN DİĞER İÇECEKLER 2 + 0 1 Türkçe 2014-2015 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. YÜKSEL BAYRAM ybayram@pau.edu.tr ÇAMYO A0011 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Üzümden elde edilen içeceklerin anlatılması
İçerik Üzümden elde edilen alkollü ve alkolsüz içecekler, bunların hazırlanma- işlenme şekilleri
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Üzüm Suyu Üretimi
2 Üzüm Suyu Üretimi
3 Üzüm Pekmezi Üretimi
4 Üzüm Pekmezi Üretimi
5 Sirke Üretimi
6 Sirke Üretimi
7 Koruk Ekşisi üretimi
8 Kırmızı Şarap Yapımı
9 Beyaz Şarap Yapımı
10 Pembe Şarap Yapımı
11 Rakı Yapımı
12 Viski Yapımı
13 Genel Tekrar
14 Genal Tekrar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları