Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
SUT 204BAĞCILIKTA HASAT SONRASI2 + 24. Yarıyıl 

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Hasattan sonra üzümün işlenmesini ve muhafazasını öğretebilmek
Ders İçeriği Hasat sırasında dikkat edilecek konular, hasattan sonra üzümün işlenme şekilleri, muhafazası, pazarlanması
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Üzümlerde Hasat Zamanının Tespitini Yapabilme
2Üzümlerin hasat ve ambalajlanması sırasında dikkat edilecek noktaları öğrenebilme
3Üzümlerin kurutulması süreci ve kullanılan sergi sistemlerini öğrenebilme
4Üzümden elde edilen ürünlerin üretim yöntemlerini kavrayabilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20
ÖK 0012   52544    3      
ÖK 0022   52532    1      
ÖK 0032   3252     1      
ÖK 0041   32534    1      
Ara Toplam7   168201210    6      
Katkı20004253300002000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)13113
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11515
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2014-2015 Bahar1HAKAN KARABACAK
Detay 2013-2014 Bahar1BEDRİYE DAVULCU TÜMER
Detay 2013-2014 Bahar1HAKAN KARABACAK
Detay 2012-2013 Bahar1HAKAN KARABACAK
Detay 2011-2012 Bahar1MEHMET UTKU


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
SUT 204 BAĞCILIKTA HASAT SONRASI 2 + 2 1 Türkçe 2014-2015 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. HAKAN KARABACAK hkarabacak@pau.edu.tr ÇAMYO A0011 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Hasattan sonra üzümün işlenmesini ve muhafazasını öğretebilmek
İçerik Hasat sırasında dikkat edilecek konular, hasattan sonra üzümün işlenme şekilleri, muhafazası, pazarlanması
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Üzümlerde Hasat Zamanının Tespiti
2 Üzümlerin Hasat ve Ambalajlanması
3 Sofralık Üzümlerin Muhafazası
4 Üzümlerin Kurutulması
5 Yer Sergiler
6 Yüksek Sistem Sergiler
7 Kuru Üzüm İşleme
8 Kuru Üzüm Ekonomik Önemi, Üretim Durumu ve Üretildiği Ülkeler
9 Pekmez Yapımı
10 Pestil Yapımı
11 Sucuk Yapımı
12 Sirke Yapımı
13 Sirke Yapımı
14 Genel Tekrar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Dr. Mustafa Edip Köylü,2000. Bandırma Çözeltisinin Hazırlanışı, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü, Çiftçi Broşürü, Yayın No: 5, ManisaTürkçe
Şerife Gül Gözügül, 2006. Gıda Muhafazası, Tarım İl Müdürlüğü, SamsunTürkçe
Dr. Mustafa Edip Köylü,2000. Bağlarda Hasat Olgunluğunun Tespiti, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü, Çiftçi Broşürü, Yayın No: 4, ManisaTürkçe
http://www.partnerfood/tr/kuru-uzum.htmlTürkçe
Megep, 2008. Meyveleri Kurutma, AnkaraTürkçe
Prof. Dr. H. İbrahim UZUN, 2006. Bağcılık Kitabı, AntalyaTürkçe
Sevim Kaya ve Aysun Maskan. Üzümden Elde Edilen Pestil ve sucuk Yapım Yöntemleri ve Saklama Koşulları, GaziantepTürkçe
Emel Ünal, 2007. Dimrit Üzümünden Değişik Yöntemlerle Sirke Üretimi Üzerinde Bir Araştırma, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, AdanaTürkçe
Dr. Mustafa Edip Köylü, 2000. Çekirdeksiz Üzüm Kurutmacılığında Yüksek Sistem Sergiler, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü, Çiftçi Broşürü, Yayın No: 7, ManisaTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları