Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
SUT 215ŞARAPÇILIK ALET VE MAKİNALARI2 + 13. Yarıyıl 

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Şarap üretiminde kullanılan alet ve ekipmanları tanıtmak.
Ders İçeriği Üzüm işlemesinde, şarap eldesinde ve muhafazasında kullanılan alet ve ekipmanların tanıtılması
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Şarap hazırlama tekniklerini öğrenebilme
2Üzüm işleme alet ve makinelerini tanıyabilme
3Şarap hazırlama tekniklerini öğrenebilme
4Filtrasyon tekniğini, kullanılan alet ve ekipmanları ve etki şekillerini öğrenebilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20
ÖK 001      22552        1
ÖK 002    424 15          
ÖK 003      22552        1
ÖK 004    424 552        1
Ara Toplam    8412416206        3
Katkı00002131452000000001

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11515
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






91

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2014-2015 Güz1BEDRİYE DAVULCU TÜMER
Detay 2013-2014 Güz1BEDRİYE DAVULCU TÜMER
Detay 2012-2013 Güz1BEDRİYE DAVULCU TÜMER
Detay 2012-2013 Güz1YELİZ TEKGÜL
Detay 2011-2012 Güz1YELİZ TEKGÜL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
SUT 215 ŞARAPÇILIK ALET VE MAKİNALARI 2 + 1 1 Türkçe 2014-2015 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. BEDRİYE DAVULCU TÜMER btumer@pau.edu.tr ÇAMYO A0011 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Şarap üretiminde kullanılan alet ve ekipmanları tanıtmak.
İçerik Üzüm işlemesinde, şarap eldesinde ve muhafazasında kullanılan alet ve ekipmanların tanıtılması
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Şarap hazırlama teknikleri
2 Üzüm işleme alet ve makineleri
3 Beyaz şarap hazırlama teknikleri
4 Kırmızı şarap hazırlama teknikleri
5 Pembe şarap hazırlama teknikleri
6 Şarap üretiminde kükürtleme tekniği
7 Şarapların berraklaştırılması, tortular ve bunların ayrılmaları üzerinde genel bilgiler
8 Şaraplarda durultma tekniği
9 Şaraba katılan maddelerin çözündürülmesi
10 Filtrasyon tekniği
11 Filtrasyon aletleri ve kullanımı
12 Filtrenin etki şekilleri
13 Filtre yardımcı süzücü maddeleri
14 Önemli filtre teknikleri
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Pocket Wine Book-Oz ClarckeEnglish
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları