Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
SUT 213ŞIRA VE ŞARAP ANALİZLERİ - I2 + 23. Yarıyıl 

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Şırada ve şarapta yapılan analizleri öğretebilme
Ders İçeriği Şırada yapılan analizler, şarapta yapılan analizler, dikkat edelecek hususlar
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Laboratuvarda çalışma ve dikkat edilecek konuları öğrenme
2Üzümle ilgili çeşitli kalite analizlerini öğrenme ve yapabilme
3Şıra analizlerini öğrenme ve yapabilme
4Şarap analizlerini öğrenme ve yapabilme
5Mezuniyetten sonra laboratuvarda çalışabilecek teknik donanıma sahip olma

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20
ÖK 001        425        3
ÖK 002    2 434 5        3
ÖK 003      325 5        3
ÖK 004      325 5        3
ÖK 005      215 5        3
Ara Toplam    2 12823225        15
Katkı00000022505000000003

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)13113
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11515
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2014-2015 Güz1BEDRİYE DAVULCU TÜMER
Detay 2013-2014 Güz1BEDRİYE DAVULCU TÜMER
Detay 2012-2013 Güz1YELİZ TEKGÜL
Detay 2011-2012 Güz1YELİZ TEKGÜL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
SUT 213 ŞIRA VE ŞARAP ANALİZLERİ - I 2 + 2 1 Türkçe 2014-2015 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. BEDRİYE DAVULCU TÜMER btumer@pau.edu.tr ÇAMYO A0011 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Şırada ve şarapta yapılan analizleri öğretebilme
İçerik Şırada yapılan analizler, şarapta yapılan analizler, dikkat edelecek hususlar
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Genel laboratuvar ve analiz bilgileri
2 Genel laboratuvar ve analiz bilgileri
3 Analiz için numune alırken dikkat edilecek hususlar ve numune alma
4 Üzüm analizleri
5 Şıra analizleri
6 Şarap analizleri ( Fiziksel analizler)
7 Şarap analizleri ( Kimyasal analizler)
8 Şarap analizleri ( Kimyasal analizler)
9 Şarap analizleri ( Kimyasal analizler)
10 Şarap analizleri ( Kimyasal analizler)
11 Organoleptik analizler
12 Analiz sonuçlarının değerlendirilmesi
13 Analiz sonuçlarının değerlendirilmesi
14 Genel tekrar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Making Wine(Bryce Rankine)English
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları