Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
SUT 211ŞARAP TEKNOLOJİSİ - II3 + 13. Yarıyıl 

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Şarap üretimini öğretebilme
Ders İçeriği Fermantasyon öncesi ve sonrası uygulamalar, filtrasyon, şişeleme, muhafaza
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Kırmızı ve beyaz şarabın kalite özelliklerini öğrenme
2Şarap üretim aşamalarını ve dikkat edilecek hususları kavrama
3Şarabın muhafaza koşullarını öğrenip buna uygun şarap kaplarını seçebilme
4Meyve şaraplarının yapılışını öğrenme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20
ÖK 001    2 4253          
ÖK 002    2 4253          
ÖK 003    2 4135          
ÖK 004    2 4254          
Ara Toplam    8 1671815          
Katkı00002042540000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)13113
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11515
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2014-2015 Güz1BEDRİYE DAVULCU TÜMER
Detay 2013-2014 Güz1BEDRİYE DAVULCU TÜMER
Detay 2012-2013 Güz1YELİZ TEKGÜL
Detay 2011-2012 Güz1YELİZ TEKGÜL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
SUT 211 ŞARAP TEKNOLOJİSİ - II 3 + 1 1 Türkçe 2014-2015 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. BEDRİYE DAVULCU TÜMER btumer@pau.edu.tr ÇAMYO A0011 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Şarap üretimini öğretebilme
İçerik Fermantasyon öncesi ve sonrası uygulamalar, filtrasyon, şişeleme, muhafaza
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Şarap terimleri, kaliteli şarapta aranan özellikler
2 Şaraplarda kükürtleme işlemi, önemi ve karşılaşılan problemler
3 Mayalar, şarap üretiminde mayaların önemi
4 Beyaz şarap hazırlama teknikleri
5 Kırmızı şarap hazırlama teknikleri, pembe şarap hazırlama teknikleri
6 Şaraplarda durultma
7 Şarapların olgunlaştırılması
8 Şaraplarda görülen bozulmalar, hatalar ve hastalıklar
9 Şaraplarda görülen bozulmalar, hatalar ve hastalıklar
10 Şarapların şişelenmesi
11 Özel şaraplar
12 Meyve şarapları üretim teknolojisi
13 Şarabın sağlık açısından önemi
14 Genel tekrar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Şarap Teknolojisi(Kavaklıdere Eğitim Yayınları)Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları