Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
SUT 106ŞARAP TEKNOLOJİSİ - I3 + 12. Yarıyıl 

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Kaliteli şarap üretiminde dikkat edilecek konuların öğrenciler tarfından anlaşılmasını sağlamak.
Ders İçeriği Şarapla ilgili genel bilgi ve kavramlar, şarap yapımında dikkat edilecek hususlar, şarap yapımı.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Kaliteli şarap yapımında üzüm yetiştiriciliğinin önemini; üzümün kalitesinin şarap kalitesine etkisini kavrama
2Şarap üretiminde mikroorganizmaların etkisini, önemini kavrama
3Şarap üretiminde kullanılan mayaların özelliklerini öğrenme, mayanın şarap için önemini anlama
4Şaraphanede olması gereken bölümleri ve özelliklerini öğrenme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20
ÖK 0011   4355542  2      
ÖK 002      4 521         
ÖK 003      5 521         
ÖK 004      2 352         
Ara Toplam1   4316518136  2      
Katkı00001141532001000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)12448
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)414
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Laboratuar616
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2013-2014 Bahar1BEDRİYE DAVULCU TÜMER
Detay 2013-2014 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2012-2013 Bahar1BEDRİYE DAVULCU TÜMER
Detay 2011-2012 Bahar1YELİZ TEKGÜL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
SUT 106 ŞARAP TEKNOLOJİSİ - I 3 + 1 1 Türkçe 2013-2014 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. BEDRİYE DAVULCU TÜMER btumer@pau.edu.tr ÇAMYO A0001 ÇAMYO A0008 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Kaliteli şarap üretiminde dikkat edilecek konuların öğrenciler tarfından anlaşılmasını sağlamak.
İçerik Şarapla ilgili genel bilgi ve kavramlar, şarap yapımında dikkat edilecek hususlar, şarap yapımı.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Şarap teknolojisinin anlam ve önemi
2 Dünya şarap ekonomisi; önemli şarap üreticisi ülkeler
3 Türkiye şarapçılığı ve şarap ekonomisi; şaraplık üzüm çeşitleri
4 Şarap hazırlamanın esasları
5 Bağ bozumu (üzümlerin oluşumu ve olgunlaşması, üzümlerin bileşimi, olgunluk zamanının belirlenmesi)
6 Üzüm şırasının bileşimi
7 Şıranın bileşimini etkileyen faktörler
8 Şaraphane binasının düzeni, şarap işlemeye hazırlanması
9 Şarap kapları
10 Şarap teknolojisinde önemli mikroorganizmalar ve enzimler
11 Fermantasyon, fermantasyonun anlam ve önemi
12 Fermantasyon
13 Şarap hazırlama teknikleri
14 Şarap hazırlama teknikleri
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları