Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
SUT 104GENEL BAĞCILIK - II2 + 22. Yarıyıl 

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Öğrencilerimize, ülkemiz ekonomisinde çok önemli bir yeri olan bağcılık alanında çalışmalarını sağlayacak bilgi ve beceriyi kazandırmaktır.
Ders İçeriği Üzüm yetiştiriciliğini etkileyen faktörler, bağ tesisi kurma, yıllık bakım işleri .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Bağ tesis aşamasında yapılması gerekenleri öğrenme
2Asma yetiştiriciliğinde yıllık bakım işlerinin yapılışını öğrenme ve önemini kavrama
3Çeşit seçiminin önemini kavrama

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20
ÖK 001343353 2     4      
ÖK 002353355241    3      
ÖK 003332 52152    4      
Ara Toplam9128615103113    11      
Katkı34325314100004000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)10110
Ödevler515
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11515
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11818
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2013-2014 Bahar1EZGİ OKAN ARIKAN
Detay 2012-2013 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2011-2012 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
SUT 104 GENEL BAĞCILIK - II 2 + 2 1 Türkçe 2013-2014 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. EZGİ OKAN ARIKAN eokan@pau.edu.tr ÇAMYO B0002 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Öğrencilerimize, ülkemiz ekonomisinde çok önemli bir yeri olan bağcılık alanında çalışmalarını sağlayacak bilgi ve beceriyi kazandırmaktır.
İçerik Üzüm yetiştiriciliğini etkileyen faktörler, bağ tesisi kurma, yıllık bakım işleri .
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Üzümün sınıflandırılması
2 Asmanın ekolojik istekleri
3 Bağ yerinin seçilmesi
4 Toprağın hazırlanması; asma fidanı temini
5 İşaretleme, dikim, şekil verme
6 Bağda uygulanan terbiye şekilleri
7 Yıllık bakım işleri ( budama, toprak işleme)
8 Yıllık bakım işleri (sulama, gübreleme)
9 Bağ hastalık ve zararlıları; bunlarla mücadele
10 Hasat ve işleme
11 Kaliteli şarap üretiminde yetiştiriciliğin etkisi
12 Kaliteli şarap üretiminde yetiştiriciliğin etkisi
13 Üzüm çeşitleri
14 Genel tekrar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Genel Bağcılık, H.Çelik, Y.S.Ağaoğlu, Y.Fidan, B.Marasalı, G.SöylemezoğluTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları