Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
SUT 102KİMYA - II2 + 02. Yarıyıl 

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Kimyasal denklemleri ve çözeltileri tanıyabilme; organik kimyayı tanıyabilme.
Ders İçeriği Kimyasal denklemler ve tepkime çeşitleri; sıvılar ve katılar; çözeltiler ve çözelti çeşitleri; organik kimyaya giriş; organik kimya.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gıda kimyası hakkında temel bilgi kazanımı
2Gıdaların saklanma koşullarını öğrenme
3Gıda katkı maddeleri hakkında temel bilgi kazanımı

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20
ÖK 001          3        5
ÖK 002                   5
ÖK 003                   5
Ara Toplam          3        15
Katkı00000000001000000005

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11616
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2013-2014 Bahar1YÜKSEL BAYRAM
Detay 2012-2013 Bahar1BEDRİYE DAVULCU TÜMER
Detay 2011-2012 Bahar1YELİZ TEKGÜL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
SUT 102 KİMYA - II 2 + 0 1 Türkçe 2013-2014 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. YÜKSEL BAYRAM ybayram@pau.edu.tr ÇAMYO B0002 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Kimyasal denklemleri ve çözeltileri tanıyabilme; organik kimyayı tanıyabilme.
İçerik Kimyasal denklemler ve tepkime çeşitleri; sıvılar ve katılar; çözeltiler ve çözelti çeşitleri; organik kimyaya giriş; organik kimya.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Gıdaların Bileşimi
2 Karbonhidratlar
3 Lipidler
4 Proteinler
5 Su
6 Mineral Maddeler
7 Vitaminler
8 Enzimler
9 Alkoller
10 Alkoloidler
11 Gıdalarda Saklama Yöntemleri
12 Gıda Katkı Maddeleri
13 Aroma Maddeleri
14 Gıda Kontaminantları
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Mehmet Demirci 2006Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav30Ara Sınav
Ödev20Ödev
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları