Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
STT 213TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ1 + 13. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak Krema ve Tereyağını Üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Ham krema üretimi, Kremaya ön işlemler uygulanması, Kremanın olgunlaştırılması, Kremanın yayıklanması, Tereyağı ve yoğrulması, Tereyağını ambalajlama, Depolama
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Kremayı İşlemek
2Tereyağını İşlemek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21PY 22PY 23PY 24PY 25PY 26PY 27PY 28PY 29PY 30
ÖK 00133    5       2     2    33   
ÖK 00233    5       2 2   2    23   
Ara Toplam66    10       4 2   4    56   
Katkı330000500000002010002000033000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11212
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1SENEM TÜFEKÇİ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
STT 213 TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ 1 + 1 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. SENEM TÜFEKÇİ stufekci@pau.edu.tr ACMYO A0307 Dersin Devam Yüzdesi : %60
Amaç Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak Krema ve Tereyağını Üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik Ham krema üretimi, Kremaya ön işlemler uygulanması, Kremanın olgunlaştırılması, Kremanın yayıklanması, Tereyağı ve yoğrulması, Tereyağını ambalajlama, Depolama
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Ham krema üretimi
2 Ham krema üretimi Kremaya ön işlemler uygulanması
3 Kremaya ön işlemler uygulanması
4 Kremaya ön işlemler uygulanması
5 Kremanın olgunlaştırılması
6 Kremanın olgunlaştırılması
7 Kremanın olgunlaştırılması Kremanın yayıklanması
8 Kremanın yayıklanması
9 Kremanın yayıklanması
10 Tereyağı ve yoğrulması
11 Tereyağı ve yoğrulması
12 Tereyağını ambalajlama
13 Depolama
14 Depolama
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
SÜT ve MAMULLERİ TEKNOLOJİSİ - Prof.Dr.Mustafa ÜÇÜNCÜ - Meta Basım, İzmir, 2005aTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları