Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
STT 112İÇME SÜTÜ VE KONSANTRE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ2 + 12. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak içme sütü, koyulaştırılmış ve kurutulmuş süt ürünleri üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır
Ders İçeriği Pastörize İçme Sütü, Sterilize İçme Sütü, İçme Sütlerinin Depolanması, Şekersiz Koyulaştırılmış Süt Üretimi, Şekerli Koyulaştırılmış Süt Üretimi, Koyulaştırılmış Süt Ürünlerinin Depolanması, Süt Tozu Üretimi, Kurutulmuş Süt Ürünlerinin Depolanması
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1İçme Sütü Üretmek
2Koyulaştırılmış Süt Ürünlerini Üretmek
3Kurutulmuş Süt Ürünlerini Üretmek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21PY 22PY 23PY 24PY 25PY 26PY 27PY 28PY 29PY 30
ÖK 001345     2233  4  4  1    22   
ÖK 002345     2233  4  4  1    22   
ÖK 003345     2233  4  4  1    22   
Ara Toplam91215     6699  12  12  3    66   
Katkı345000002233004004001000022000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11212
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ
Detay 2022-2023 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ
Detay 2021-2022 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ
Detay 2020-2021 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ
Detay 2019-2020 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ
Detay 2018-2019 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ
Detay 2017-2018 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ
Detay 2016-2017 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ
Detay 2015-2016 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ
Detay 2014-2015 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ
Detay 2013-2014 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ
Detay 2012-2013 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ
Detay 2011-2012 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
STT 112 İÇME SÜTÜ VE KONSANTRE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ 2 + 1 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. SENEM TÜFEKÇİ stufekci@pau.edu.tr ACMYO A0307 Dersin Devam Yüzdesi : %60
Amaç Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak içme sütü, koyulaştırılmış ve kurutulmuş süt ürünleri üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır
İçerik Pastörize İçme Sütü, Sterilize İçme Sütü, İçme Sütlerinin Depolanması, Şekersiz Koyulaştırılmış Süt Üretimi, Şekerli Koyulaştırılmış Süt Üretimi, Koyulaştırılmış Süt Ürünlerinin Depolanması, Süt Tozu Üretimi, Kurutulmuş Süt Ürünlerinin Depolanması
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Dersin, ders planın ve işleyişinin tanıtılması Isı ve sıcaklık kavramı Temel ısı transferi iletim mekanizmaları
2 Plakalı ısı değiştiriciler Borulu ısı değiştiriciler Sıyırmalı yüzeyli ısı değiştiriciler
3 Gıda Teknolojisinde Isıl İşlemler (Termizasyon, Pastörizasyon, Sterilizasyon)
4 Pastörize İçme Sütü
5 Pastörize İçme Sütü Sterilize/UHT İçme Sütü
6 Sterilize/UHT İçme Sütü
7 Teknik Gezi
8 Evaporatörler
9 Şekersiz Koyulaştırılmış Süt Üretimi
10 Şekersiz Koyulaştırılmış Süt Üretimi Şekerli Koyulaştırılmış Süt Üretimi
11 Şekerli Koyulaştırılmış Süt
12 Tambur, Püskürtmeli ve Akışkan Yatak Kurutucular
13 Süt Tozu
14 Süt Tozu
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Süt Ve Mamulleri Teknolojisi - Prof.Dr.Mustafa Üçüncü Türkçe
Süt Teknolojisi - Prof.Dr.Mustafa MetinTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı55Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav35Ara Sınav
Kısa Sınav5Kısa Sınav 1
Kısa Sınav5Kısa Sınav 2
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları