Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
STT 109SÜT İŞLETMELERİNDE TEMEL İŞLEMLER3 + 01. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak süt işletmelerinde Hammadde ve Yardımcı Madde Kabulü Yapmak, Süt ve Ürünleri İçin Ön İşlemler Yapmak 1 ve Süt ve Ürünleri İçin Ön İşlemler Yapmak 2 yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır
Ders İçeriği Sütün nitelikleri, Süt işletmelerinde miktar ölçümü, Hammadde ve yardımcı maddelerin depolanması, Sütün temizlenmesi, Süt yağının ayrılması, Sütün havasının ve kokusunun alınması, Sütün standardizasyonu, Sütün homejenizasyonu.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Hammadde ve Yardımcı Madde Kabulü Yapmak
2Süt ve Ürünleri İçin Ön İşlemler Yapmak 1
3Süt ve Ürünleri İçin Ön İşlemler Yapmak 2

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21PY 22PY 23PY 24PY 25PY 26PY 27PY 28PY 29PY 30
ÖK 0012511111122331142  2 11   2    
ÖK 00225111111    1142    11   23   
ÖK 00325111111    1142    11   23   
Ara Toplam615333333223333126  2 33   66   
Katkı251111111111114200101100022000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)155
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)8324
Arasınav155
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1SENEM TÜFEKÇİ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
STT 109 SÜT İŞLETMELERİNDE TEMEL İŞLEMLER 3 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. SENEM TÜFEKÇİ stufekci@pau.edu.tr ACMYO A0306 Dersin Devam Yüzdesi : %60
Amaç Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak süt işletmelerinde Hammadde ve Yardımcı Madde Kabulü Yapmak, Süt ve Ürünleri İçin Ön İşlemler Yapmak 1 ve Süt ve Ürünleri İçin Ön İşlemler Yapmak 2 yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır
İçerik Sütün nitelikleri, Süt işletmelerinde miktar ölçümü, Hammadde ve yardımcı maddelerin depolanması, Sütün temizlenmesi, Süt yağının ayrılması, Sütün havasının ve kokusunun alınması, Sütün standardizasyonu, Sütün homejenizasyonu.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Sütün nitelikleri
2 Sütün nitelikleri
3 Sütün nitelikleri
4 Süt işletmelerinde miktar ölçümü
5 Süt işletmelerinde miktar ölçümü + Hammadde ve yardımcı maddelerin depolanması
6 Sütün temizlenmesi
7 Sütün temizlenmesi
8 Süt yağının ayrılması
9 Süt yağının ayrılması
10 Sütün havasının ve kokusunun alınması
11 Sütün standardizasyonu
12 Sütün standardizasyonu
13 Sütün standardizasyonu + Sütün homojenizasyonu
14 Sütün homejenizasyonu
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Sütün Yapısı ve Özellikleri - Prof. Dr. Mustafa METİNTürkçe
Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Ara Sınav40Ara Sınav
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları