Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
STT 101HİJYEN VE SANİTASYON2 + 01. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Öğrencilere mevzuat ve hijyen kurallarına uygun olarak kişisel hijyen sağlama ve işletme temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulama yeterliliklerinin kazandırılmasıdır.
Ders İçeriği Kişisel hijyen, kişisel temizlik kuralları, işletmelerde tuvaletler ve el yıkama alanları, periyodik sağlık kontrolleri, işletme giriş ve çıkışları, temizlik malzemeleri, gıda işletmelerinde temizlik ve dezenfeksiyon
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
Derslerin program öğrenme kazanımına katkısı girilmemiş.

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11212
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1ATİKE NUR DURAK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
STT 101 HİJYEN VE SANİTASYON 2 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. ATİKE NUR DURAK adurak@pau.edu.tr ACMYO A0306 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Öğrencilere mevzuat ve hijyen kurallarına uygun olarak kişisel hijyen sağlama ve işletme temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulama yeterliliklerinin kazandırılmasıdır.
İçerik Kişisel hijyen, kişisel temizlik kuralları, işletmelerde tuvaletler ve el yıkama alanları, periyodik sağlık kontrolleri, işletme giriş ve çıkışları, temizlik malzemeleri, gıda işletmelerinde temizlik ve dezenfeksiyon
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Kişisel Hijyen
2 Kişisel Hijyen
3 Kişisel Hijyen
4 Kişisel Temizlik Kuralları
5 Kişisel Temizlik Kuralları İşletmelerde Tuvaletler ve El Yıkama Alanları
6 İşletmelerde Tuvaletler ve El Yıkama Alanları
7 Periyodik Sağlık Kontrolleri
8 İşletme Giriş ve Çıkışları
9 Temizlik Malzemeleri
10 Temizlik Malzemeleri
11 Temizlik Malzemeleri
12 Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon
13 Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon
14 Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav30Ara Sınav
Ödev10Ödev
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları