Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 586GIDALARDA RAF ÖMRÜ3 + 02. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıdaların saklanma koşullarının ve sürelerinin öğrenilmesi.
Ders İçeriği Gıdaların özellikleri, ömürleri, son kullanma tarihlerinin belirlenmesi, depolanma koşulları.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gıdaların muhafaza yöntemlerini bilir.
2Depolanma koşullarını bilir.
3Gıdaların kullanım sürelerini bilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21PY 22PY 23PY 24PY 25PY 26PY 27PY 28PY 29PY 30
ÖK 001224444445555442 553 43   3    
ÖK 002224444445555442 553 43   3    
ÖK 003224444445555442 553 43   3    
Ara Toplam661212121212121515151512126 15159 129   9    
Katkı224444445555442055304300030000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11212
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2021-2022 Bahar1ATİKE NUR DURAK
Detay 2020-2021 Bahar1ATİKE NUR DURAK
Detay 2019-2020 Güz1ATİKE NUR DURAK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 586 GIDALARDA RAF ÖMRÜ 3 + 0 1 Türkçe 2021-2022 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. ATİKE NUR DURAK adurak@pau.edu.tr ACMYO A0303 Dersin Devam Yüzdesi : %60
Amaç Gıdaların saklanma koşullarının ve sürelerinin öğrenilmesi.
İçerik Gıdaların özellikleri, ömürleri, son kullanma tarihlerinin belirlenmesi, depolanma koşulları.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Dersin, ders planın ve işleyişinin tanıtılması
2 Raf ömrünün tanımı
3 Gıdaların raf ömrü üzerine etkili unsurlar
4 Gıdaların raf ömrü üzerine etkili unsurlar
5 Gıda muhafaza yöntemleri
6 Gıda muhafaza yöntemleri
7 Gıda muhafaza yöntemleri
8 Gıda muhafaza yöntemleri
9 Raf ömrünün belirlenmesinde kullanılan yöntemler
10 Raf ömrünün belirlenmesinde kullanılan yöntemler
11 Raf ömrü testleri
12 Raf ömrü testleri
13 Süt ürünlerinin ambalajlanması ve raf ömrü
14 Süt ürünlerinin ambalajlanması ve raf ömrü
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav30Ara Sınav
Ödev20Ödev
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları