Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
STT 206SÜT TESİSLERİ KURULUŞ VE ORGANİZASYONU3 + 02. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak Süt işletmelerinin yer seçimi, İşlenecek ürünlere uygun proseslerin seçimi, Süt tesisleri inşaat malzemelerinin seçimi,Yardımcı servislerin düzenlenmesi, İşletme içi yerleşme şeklinin belirlenmesi ve işletmeye süt alımının organizasyonu yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Yöresel Süt İşletmelerinin Yer Seçimi, Bölgesel Süt İşletmelerinin Yer Seçimi, Yoğurt Üretim Prosesi, Peynir Üretim Prosesi, Tereyağı Üretim Prosesi, İçme Sütü Üretim Prosesi, Dondurma Üretim Prosesi, Ana Bina İnşaat Malzemeleri Seçimi, Üretime Yardımcı Tesislerde Kullanılacak Malzemeler ve Özellikleri, Buhar Üretim Servisinin Düzenlenmesi, Soğutma Servisinin Düzenlenmesi, Temizleme ve Atık Su Servisinin Düzenlenmesi, Süt Alım Yerinin Belirlenmesi, Pastörizasyon Ünitesinin Yerinin Belirlenmesi, İmalat Yerlerinin Belirlenmesi, Dinlendirme ve Olgunlaştırma Yerlerinin Belirlenmesi, Ambalajlama Yerinin Belirlenmesi, Soğuk Hava Depolarının Yerlerinin Belirlenmesi, Yardımcı Tesislerin Yerlerinin Belirlenmesi, Laboratuarın Yerlerinin Belirlenmesi, Çiğ Sütün İşletmeye Getirilmesi, Sütün Fiyatlandırılması
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Süt işletmelerinin yer seçimi
2İşlenecek ürünlere uygun proseslerin seçimi
3Süt tesisleri inşaat malzemelerinin seçimi
4Yardımcı servislerin düzenlenmesi
5İşletme içi yerleşme şeklinin belirlenmesi 1
6İşletme içi yerleşme şeklinin belirlenmesi 2
7İşletmeye süt alımının organizasyonu

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21PY 22PY 23PY 24PY 25PY 26PY 27PY 28PY 29PY 30
ÖK 001               5      5 324   
ÖK 00233333333    33553   3     4   
ÖK 0033             15    2 53333   
ÖK 004 3111111    1155 2    51333   
ÖK 00544333333    3355 3  4 3   3   
ÖK 00644333333    3355 3  4 3   3   
ÖK 00753222222445322 5  554244 43   
Ara Toplam1917121212121212445312122135385517225891223   
Katkı322222221110223501112041123000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11212
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2022-2023 Bahar1SİNAN AKBAL
Detay 2021-2022 Bahar1SİNAN AKBAL
Detay 2020-2021 Bahar1SİNAN AKBAL
Detay 2019-2020 Bahar1SİNAN AKBAL
Detay 2018-2019 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ
Detay 2017-2018 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ
Detay 2016-2017 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ
Detay 2015-2016 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ
Detay 2014-2015 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ
Detay 2013-2014 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ
Detay 2012-2013 Bahar1SENEM TÜFEKÇİ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
STT 206 SÜT TESİSLERİ KURULUŞ VE ORGANİZASYONU 3 + 0 1 Türkçe 2022-2023 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. SİNAN AKBAL sakbal@pau.edu.tr ACMYO A0307 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak Süt işletmelerinin yer seçimi, İşlenecek ürünlere uygun proseslerin seçimi, Süt tesisleri inşaat malzemelerinin seçimi,Yardımcı servislerin düzenlenmesi, İşletme içi yerleşme şeklinin belirlenmesi ve işletmeye süt alımının organizasyonu yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik Yöresel Süt İşletmelerinin Yer Seçimi, Bölgesel Süt İşletmelerinin Yer Seçimi, Yoğurt Üretim Prosesi, Peynir Üretim Prosesi, Tereyağı Üretim Prosesi, İçme Sütü Üretim Prosesi, Dondurma Üretim Prosesi, Ana Bina İnşaat Malzemeleri Seçimi, Üretime Yardımcı Tesislerde Kullanılacak Malzemeler ve Özellikleri, Buhar Üretim Servisinin Düzenlenmesi, Soğutma Servisinin Düzenlenmesi, Temizleme ve Atık Su Servisinin Düzenlenmesi, Süt Alım Yerinin Belirlenmesi, Pastörizasyon Ünitesinin Yerinin Belirlenmesi, İmalat Yerlerinin Belirlenmesi, Dinlendirme ve Olgunlaştırma Yerlerinin Belirlenmesi, Ambalajlama Yerinin Belirlenmesi, Soğuk Hava Depolarının Yerlerinin Belirlenmesi, Yardımcı Tesislerin Yerlerinin Belirlenmesi, Laboratuarın Yerlerinin Belirlenmesi, Çiğ Sütün İşletmeye Getirilmesi, Sütün Fiyatlandırılması
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Yöresel Süt İşletmelerinin Yer Seçimi
2 Bölgesel Süt İşletmelerinin Yer Seçimi
3 Yoğurt Üretim Prosesi +Peynir Üretim Prosesi
4 Tereyağı Üretim Prosesi+ İçme Sütü Üretim Prosesi+ Dondurma Üretim Prosesi
5 Ana Bina İnşaat Malzemeleri Seçimi
6 Üretime Yardımcı Tesislerde Kullanılacak Malzemeler ve Özellikleri
7 Buhar Üretim Servisinin Düzenlenmesi+ Soğutma Servisinin Düzenlenmesi
8 Soğutma Servisinin Düzenlenmesi+Temizleme ve Atık Su Servisinin Düzenlenmesi
9 Süt Alım Yerinin Belirlenmesi+Pastörizasyon Ünitesinin Yerinin Belirlenmesi
10 İmalat Yerlerinin Belirlenmesi+ Dinlendirme ve Olgunlaştırma Yerlerinin Belirlenmesi
11 Ambalajlama Yerinin Belirlenmesi+ Soğuk Hava Depolarının Yerlerinin Belirlenmesi+Yardımcı Tesislerin Yerlerinin Belirlenmesi
12 Yardımcı Tesislerin Yerlerinin Belirlenmesi+ Laboratuarın Yerlerinin Belirlenmesi
13 Çiğ Sütün İşletmeye Getirilmesi
14 Sütün Fiyatlandırılması
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav10Ara Sınav
Ödev40Ödev
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları