Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 441ENZİM BİLİMİ3 + 02. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Enzimler,Enzim Bilimi ve Enzim kinetiği, Enzimlerin gıda sanayinde uygulama alanları.
Ders İçeriği Enzimlerin önemi, enzimlerin kimyasal yapıları ve temel özellikleri, enzimlerin isimlendirilmesi ve sınıflandırılması, önemli enzim grupları, biyoenerjetik, enzim kinetiği, enzim hızına etki eden faktörler, ticari enzim üretimi, endüstriyel enzimler ve uygulama alanları, immobilize enzimler ve gıda sanayinde uygulama alanları.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1-
1-

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21PY 22PY 23PY 24PY 25PY 26PY 27PY 28PY 29PY 30
ÖK 001                              
Ara Toplam                              
Katkı000000000000000000000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11212
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1SİNAN AKBAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMU 441 ENZİM BİLİMİ 3 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. SİNAN AKBAL sakbal@pau.edu.tr ACMYO A0307 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Enzimler,Enzim Bilimi ve Enzim kinetiği, Enzimlerin gıda sanayinde uygulama alanları.
İçerik Enzimlerin önemi, enzimlerin kimyasal yapıları ve temel özellikleri, enzimlerin isimlendirilmesi ve sınıflandırılması, önemli enzim grupları, biyoenerjetik, enzim kinetiği, enzim hızına etki eden faktörler, ticari enzim üretimi, endüstriyel enzimler ve uygulama alanları, immobilize enzimler ve gıda sanayinde uygulama alanları.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Enzimolojiye Genel Bakış
2 Enzimolojide Temel Prensipler
3 Enzim Etki Mekanizmaları ve Aktif Merkez Tayini
4 Enzim Kinetiği
5 Enzimatik Kataliz Modelleri
6 Enzim Üretimi ve Saflaştırılması
7 İmmobilize Enzimler
8 Enzimlerin Endüstriyel Uygulamaları
9 Gıdalarda Enzim Uygulamaları
10 Et ve Et Ürünlerinde Enzim Uygulamaları
11 Süt ve Süt Ürünlerinde Enzim Uygulamaları
12 Meyve Sebze İşleme Teknolojisinde Enzim Uygulamaları
13 Hububat ve Öğütmede Enzim Uygulamaları
14 Enzimatik Analizler
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Saldamlı, İ. (Ed), 2014. Gıda Kimyası. Hacettepe Üniversitesi yayınları, Ankara.Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav20Ara Sınav
Ödev20Ödev
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları