Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
STT 221GIDA MEVZUATI3 + 03. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Türk mevzuatında gıda endüstrisini ilgilendiren yasa ve yönetmeliklerle ilgili yeterli bilgiye sahip olma
Ders İçeriği 5179 sayılı Gıdaların Üretimi,Tüketimi ve Denetlenmesine dair kanun ve ilgili yönetmelikleri, Türk Gıda Kodeksi ve ekleri (Ürün tebliğleri), bilirkişilik ve diğer meslek yasaları.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
2Gıda ile ilgili kanun ve yönetmelikler hakkında yeterli bilgiye sahip olunması
1Mevzuatın tanımı ve önemi, Kanun, kanun hükmünde kararname, tüzük, yönetmelik ve tebliğin tanımları ve bunların tasarılarının hazırlanmasına ilişkin esasları kavrayabilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21PY 22PY 23PY 24PY 25PY 26PY 27PY 28PY 29PY 30
ÖK 001                              
ÖK 002                              
Ara Toplam                              
Katkı000000000000000000000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11212
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1ATİKE NUR DURAK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
STT 221 GIDA MEVZUATI 3 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. ATİKE NUR DURAK adurak@pau.edu.tr ACMYO A0307 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Türk mevzuatında gıda endüstrisini ilgilendiren yasa ve yönetmeliklerle ilgili yeterli bilgiye sahip olma
İçerik 5179 sayılı Gıdaların Üretimi,Tüketimi ve Denetlenmesine dair kanun ve ilgili yönetmelikleri, Türk Gıda Kodeksi ve ekleri (Ürün tebliğleri), bilirkişilik ve diğer meslek yasaları.
Haftalık Konu Başlıkları
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav30Ara Sınav
Ödev20Ödev
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları