Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
STT 202DONDURMA TEKNOLOJİSİ1 + 13. Yarıyıl2

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak dondurma üretmek için karışımı hazırlamak, karışımı işlemek yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır
Ders İçeriği Dondurma Bileşenlerinin Hesaplanması ve Karıştırılması, Karışıma ön işlemler uygulanması, Karışımın dondurulması ve ambalajlanması, Dondurmanın depolanması.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Karışımı Hazırlamak
2Karışımı İşlemek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21PY 22PY 23PY 24PY 25PY 26PY 27PY 28PY 29PY 30
ÖK 00122     5        332 2     4   
ÖK 00222     5      4  32  1        
Ara Toplam44     10      4 364 21    4   
Katkı220000050000002023201100002000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11414
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






52

2
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1ATİKE NUR DURAK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
STT 202 DONDURMA TEKNOLOJİSİ 1 + 1 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. ATİKE NUR DURAK adurak@pau.edu.tr ACMYO A0307 Dersin Devam Yüzdesi : %60
Amaç Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak dondurma üretmek için karışımı hazırlamak, karışımı işlemek yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır
İçerik Dondurma Bileşenlerinin Hesaplanması ve Karıştırılması, Karışıma ön işlemler uygulanması, Karışımın dondurulması ve ambalajlanması, Dondurmanın depolanması.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Dondurma Bileşenlerinin Hesaplanması ve Karıştırılması
2 Dondurma Bileşenlerinin Hesaplanması ve Karıştırılması
3 Dondurma Bileşenlerinin Hesaplanması ve Karıştırılması
4 Dondurma Bileşenlerinin Hesaplanması ve Karıştırılması
5 Dondurma Bileşenlerinin Hesaplanması ve Karıştırılması
6 Karışıma ön işlemler uygulanması
7 Karışıma ön işlemler uygulanması
8 Karışımın dondurulması ve ambalajlanması
9 Karışımın dondurulması ve ambalajlanması
10 Karışımın dondurulması ve ambalajlanması
11 Karışımın dondurulması ve ambalajlanması
12 Dondurmanın depolanması
13 Dondurmanın depolanması
14 Dondurmanın depolanması
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Süt ve Mamulleri Teknolojisi Prof.Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜTürkçe
Dondurma Kitabı Prof.Dr. TekinşenTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav30Ara Sınav
Ödev10Ödev
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları