Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
STT 207SÜT ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ3 + 12. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak, peynir analizlerini yapmak/değerlendirmek, Yoğurt analizlerini yapmak değerlendirmek, krema analizlerini yapmak değerlendirmek, tereyağı analizlerini yapmak değerlendirmek ve Dondurma analizlerini yapmak değerlendirmek yeterliklerinin kazandırılması
Ders İçeriği Peynirde Duyusal Analizler, Peynirde Fiziksel Analizler, Peynirde Kimyasal Analizler, Yoğurtta Duyusal Analizler, Yoğurtta Fiziksel Analizler, Yoğurtta Kimyasal Analizler, Kremada Duyusal Analizler, Kremada Kimyasal Analizler, Tereyağında Duyusal Analizler, Tereyağında Kimyasal Analizler, Dondurmada Duyusal Analizler, Dondurmada Fiziksel Analizler, Dondurmada Kimyasal Analizler
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Peynir analizlerini yapmak/değerlendirmek
2Yoğurt analizlerini yapmak/değerlendirmek
3Krema analizlerini yapmak/değerlendirmek
4Tereyağı analizlerini yapmak/değerlendirmek
5Dondurma analizlerini yapmak/değerlendirmek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21PY 22PY 23PY 24PY 25PY 26PY 27PY 28PY 29PY 30
ÖK 001    44  55 5      5           
ÖK 002    44  55 5      5           
ÖK 003    44  55 5      5           
ÖK 004    44  55 5      5           
ÖK 005    44  55 5      5           
Ara Toplam    2020  2525 25      25           
Katkı000044005505000000500000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11212
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1SİNAN AKBAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
STT 207 SÜT ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ 3 + 1 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. SİNAN AKBAL sakbal@pau.edu.tr ACMYO A0307 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak, peynir analizlerini yapmak/değerlendirmek, Yoğurt analizlerini yapmak değerlendirmek, krema analizlerini yapmak değerlendirmek, tereyağı analizlerini yapmak değerlendirmek ve Dondurma analizlerini yapmak değerlendirmek yeterliklerinin kazandırılması
İçerik Peynirde Duyusal Analizler, Peynirde Fiziksel Analizler, Peynirde Kimyasal Analizler, Yoğurtta Duyusal Analizler, Yoğurtta Fiziksel Analizler, Yoğurtta Kimyasal Analizler, Kremada Duyusal Analizler, Kremada Kimyasal Analizler, Tereyağında Duyusal Analizler, Tereyağında Kimyasal Analizler, Dondurmada Duyusal Analizler, Dondurmada Fiziksel Analizler, Dondurmada Kimyasal Analizler
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Peynirde Duyusal Analizler Peynirde Fiziksel Analizler
2 Peynirde Duyusal Analizler Peynirde Fiziksel Analizler
3 Peynirde Kimyasal Analizler
4 Peynirde Kimyasal Analizler Yoğurtta Duyusal Analizler
5 Yoğurtta Duyusal Analizler Yoğurtta Fiziksel Analizler
6 Yoğurtta Fiziksel Analizler Yoğurtta Kimyasal Analizler
7 Yoğurtta Kimyasal Analizler
8 Kremada Duyusal Analizler Kremada Fiziksel Analizler
9 Kremada Kimyasal Analizler
10 Tereyağında Duyusal Analizler Tereyağında Kimyasal Analizler
11 Tereyağında Kimyasal Analizler
12 Tereyağında Kimyasal Analizler Dondurmada Duyusal Analizler
13 Dondurmada Fiziksel Analizler Dondurmada Kimyasal Analizler
14 Dondurmada Kimyasal Analizler
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav20Ara Sınav
Ödev20Ödev
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları