1 | Bitkinin yapısını, besin ve su alışverişini, yapısındaki fizyolojik olayları kavramak |
2 | Bitkinin, içinde bulunduğu ekoloji ile karşılıklı etkilerini, bitki-toprak-su-hava etkileşimini iyi kavramak, bitkisel üretimde bu etkileşimi en iyi şekilde kullanabilmek |
3 | Toprak ve toprak verimliliği; gübre ve gübreleme ile ilgili bilgileri edinip, uygulamada bunları kullanabilmek. |
4 | Bitkisel yetiştiriciliğin her aşamasında kullanılan alet ekipmanların çalışma prensiplerini öğrenmek. |
5 | Organik sebze yetiştirme tekniklerini öğrenme; organik tohum, fide ve fidan kavramlarını öğrenme ve çoğaltım materyallerinin üretilmesi sırasında uyulması gereken kuralları öğrenme. |
6 | Çevre dostu üretim tekniklerini öğrenme, organik tarımın temel ilkelerini öğrenmek, organik tarımın geleneksel tarımdan farkını öğrenebilme, organik bitkisel üretim yapılırken uyulması gereken kuralları öğrenme. |
7 | Organik tarımda verimliliğin korunması, arttırılması ve verimliliğe etki eden faktörleri öğrenme; organik tarımda hastalık ve zararlılarla pasif koruma, biyolojik mücadele, biyoteknik mücadele ve yabancı otlarla mücadele yöntemlerini öğrenme. |
8 | Organik ürünlerin muhafaza teknikleri ve pazarlanması aşamalarında uyulması gereken kuralları öğrenme; organik ürünlerin işlenmesi, etiketlenmesi, depolanması, taşınması aşamalarını öğrenme. |
9 | Akreditasyon, kontrol ve sertifikasyon kavramlarını ve kontrol ve sertifikasyon sisteminin özellikleri ve esaslarını öğrenme. |
10 | Dünyada ve Türkiye'de organik tarımsal ürünlerin üretimi, sorunları ve çözüm önerileri. |
11 | Hücre ve organellerin özelliklerini işlevlerini iyi kavrayıp, bitkiler ve hayvanlar alemindeki organizmaların genel özelliklerini bilmek |
12 | İyi bir bağ tesisi için uyulması gereken kuralları öğrenmek, tesis oluştuktan sonra verimliliği ve devamlılığı sağlamak için yapılması gerekenleri kavramak |
13 | Bağ hastalık ve zararlılarını öğrenip mücadele yöntemlerini kavramak; bağdan sağlıklı ve iyi verim elde edebilmek için yıllık bakım programı yapabilmek |
14 | Sera ve alçak plastik tünellerde bitkisel üretimin nasıl yapıldığını öğrenme |
15 | Akreditasyon, kontrol ve sertifikasyon kavramlarını ve kontrol ve sertifikasyon sisteminin özellikleri ve esaslarını öğrenme |
16 | Organik hayvan yetiştiriciliğinde uyulması gerekli kuralları öğrenme |
17 | Atatürk ilke ve inkılaplarını öğrenme |
18 | Temel matematik bilgilerini kavrayabilme |
19 | Türkçeyi düzgün kullanmak, dilbilgisi kurallarını öğrenme |
20 | Bilgisayar ofis programlarını kullanabilir duruma gelme |
21 | Yabancı dili temel seviyede öğrenme ve kullanabilme |
22 | Kimya konusunda temel bilgiler |