Hafta | Konular |
1 |
Lif yapısı, temel terimler ve lif özelliklerinin tanımlanması, liflerin sınıflandırılması, doğal ve sentetik liflerin karşılaştırılması
|
2 |
Doğal selülozik liflerin üretim şekilleri, özellikleri ve kullanım alanları
|
3 |
Doğal protein liflerin üretim şekilleri, özellikleri ve kullanım alanları
|
4 |
Polimerleşme reaksiyonları: polikondenzasyon, poliadisyon, polimerizasyon reaksiyonları, kopolimerler, lif çekimin prensibi, yöntemleri (eriyikten, kuru ve yas çekim) ve düzeler
|
5 |
Rejenere selüloz lifleri ve asetatlar; Viskoz, modal, liosel, asetat ve triasetat liflerinin üretimi, özellikleri ve kullanım alanları
|
6 |
Rejenere Protein lifleri; Zein, soya fasülyesi, yer fıstğı ve kazein liflerinin üretimi, özellikleri ve kullanım alanları. Alginat, doğal kauçuk ve silikat lifleri hakkında bilgi
|
7 |
Poliamid (Modifiye ve aromatik polyamidler) ve Polyetilenterafitalat (PET) liflerinin üretimi, özellikleri ve kullanım alanları
|
8 |
Modifiye polyesterler, PLA, PTT, PBT polyester liflerinin üretimi, özellikleri, kullanım alanları
|
9 |
Ara Sınav
|
10 |
Polyakrilonitril, modakrilik, PVC, PVA, PTFE liflerinin üretimi, özellikleri ve kullanım alanları.
|
11 |
Polyolefin (polyetilen, polypropilen) lifleri, polyüretan (Spandex-lycra) lifi ve mikroliflerin üretim yöntemleri, özellikleri ve kullanım alanı.
|
12 |
Diğer yeni özel lifler
|
13 |
Diğer yeni özel lifler
|
14 |
Ödevlerin Sunumu
|