Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 506GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE MEKANİK PROSESLER3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıda sanayinde kullanılan mekanik proseslerin ve proseslerde kullanılan ekipmanların öğretilmesi. Mekanik proseslerin gıdalar üzerine etkilerinin öğrenilmesi.
Ders İçeriği Mekanik ayırma işlemleri, filtrasyon, süzme, sedimantasyon, santrifüjal ayırma işlemlerinin fiziksel esasları ve gıda teknolojisinde uygulanması. Katılarda boyut küçültme işlemleri; kırma, öğütme, ufalama ve kesme işlemlerinin fiziksel esasları ve gıda teknolojisinde uygulamaları. Eleme işlemlerinin fiziksel esasları ve gıda teknolojisinde uygulamaları. Katılarda boyut küçültmede enerji ve güç gereksinimi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Mekanik işlemleri bilme.
2Mekanik işlemlerin esaslarını bilme
3Mekanik işlemlerde kullanılan ekipmanları bilme
4Mekanik işlemlerin gıdalar üzerine etkilerini bilme.
5Mekanik işlemlerde güç ve enerji hesabını bilme.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 0012232334     
ÖK 00224335232  33
ÖK 00344353554  45
ÖK 00454544554  45
ÖK 00534545454  34
Ara Toplam1618191820192214  1417
Katkı344444430033

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14798
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12525
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları