Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 505KANATLI ETLERİ İŞLEME TEKNNİKLERİ3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Kanatlı etlerinin tanınması, kanatlı eti ürünleri teknolojileri hakkında bilgi edinme
Ders İçeriği Kanatlı etleri tüketimi sağlı ilişkisi, önemli kanatlı hastalıkları ve bunların ürün kalitesine ve tüketici sağlığına etkileri, kanatlı hayvanların kesim için hazırlanmaları; nakilleri, canlı muayeneleri, kanatlı hayvanlar kesim teknolojisi (bayıltma-kesme-haşlama-yolma,iç organları çıkartma-duşlama), kanatlı hayvanlar kesim teknolojisi, kanatlı karkaslarının soğutulması ve ambalajlanması, kanatlı taze etlerinin parakende parçalara işlenmesi, kanatlı karkaslarının dondurulması, depolanması ve nakli, kanatlı ürünler teknolojisi(sucuk), kanatlı ürünler teknolojisi (salam-sosis), kanatlı ürünler teknolojisi (jambon, füme, but ve göğüs), kanatlı kesimhanelerde temizlik ve dezenfeksiyon, kanatlı yan ürünleri (taşlık,ciğer, tüy, ayak, baş ve diğer sindirim organları), kanatlı kesimhanelerinin planlanması. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Kanatlı etlerinin besleyici değeri ve işlenmesi
2Kanatlı etleri ürünlerinin üretim teknolojileri
3Kanatlı etleri işleme tesisleri yönetimi

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 00134312323  34
ÖK 00244233412  23
ÖK 00343243423 132
Ara Toplam11117881158 189
Katkı442334230033

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14798
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12525
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2021-2022 Bahar1HALUK ERGEZER
Detay 2019-2020 Bahar1HALUK ERGEZER
Detay 2018-2019 Güz1HALUK ERGEZER
Detay 2014-2015 Güz1HALUK ERGEZER
Detay 2013-2014 Bahar1HALUK ERGEZER


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMU 505 KANATLI ETLERİ İŞLEME TEKNNİKLERİ 3 + 0 1 Türkçe 2021-2022 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. HALUK ERGEZER hergezer@pau.edu.tr MUH A0325 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Kanatlı etlerinin tanınması, kanatlı eti ürünleri teknolojileri hakkında bilgi edinme
İçerik Kanatlı etleri tüketimi sağlı ilişkisi, önemli kanatlı hastalıkları ve bunların ürün kalitesine ve tüketici sağlığına etkileri, kanatlı hayvanların kesim için hazırlanmaları; nakilleri, canlı muayeneleri, kanatlı hayvanlar kesim teknolojisi (bayıltma-kesme-haşlama-yolma,iç organları çıkartma-duşlama), kanatlı hayvanlar kesim teknolojisi, kanatlı karkaslarının soğutulması ve ambalajlanması, kanatlı taze etlerinin parakende parçalara işlenmesi, kanatlı karkaslarının dondurulması, depolanması ve nakli, kanatlı ürünler teknolojisi(sucuk), kanatlı ürünler teknolojisi (salam-sosis), kanatlı ürünler teknolojisi (jambon, füme, but ve göğüs), kanatlı kesimhanelerde temizlik ve dezenfeksiyon, kanatlı yan ürünleri (taşlık,ciğer, tüy, ayak, baş ve diğer sindirim organları), kanatlı kesimhanelerinin planlanması. .
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Giriş
2 Kanatlı eti kalitesini etkileyen kesim öncesi faktörler
3 KAnatlıların kesimi ve işlenmesi
4 kanatlıların soğutulması
5 kanatlıların ambalajlanması
6 Kanatlı etlerinin biyokimyası
7 Kanatlı etlerinde mikrobiyolojik tehlikeler
8 Kanatlı etlerinde kimyasal tehlikeler
9 Kanatlı etlerinde kalite parametreleri
10 Kanatlı etlerinde ileri işlem teknikleri
11 Kaplamalı kanatlı etleri
12 Kanatlı etlerinde Marinasyon, pişirme ve kürleme teknikleri
13 fermente kanatlı etleri üretimi
14 emülsifiye kanatlı eti ürünleri
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları